הסתיידות באאורטה הבטנית

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

18/06/2012 | 16:49 | מאת: עזריאל

אני גבר בן 65. בבדיקת U.S. של איברי הבטן נמצא לגבי אאורטה הבטנית: "ברוחב תקין עם הסתיידות בדופן. בשליש התחתון נצפת הרחבה קלה ברוחב כ 3.3 ס"מ המשתרעת לאורך כ 4.4 ס"מ נא יעוץ כירוג כלי דם". היות ולא נחשפתי עד כה לממצא אבקש התייחסות ראשונית לממצא. בתודה,

שלום הסתיידויות הן ממצא נפוץ ולא מדאיג. הרחבה כמו שלך נחשבת לקלה ומחייבת מעקב בלבד של בדיקות אולטרהסאונד וסי טי כל שנה לסירוגין בשלב ראשון. נוהגים לטפל רק אם קצב הגדילה מהיר או שהרוחב קרוב ל5 ס''מ ומעלה, או שיש כאבים שמיוחסים לעורק המורחב.

מנהל פורום ורידים וכלי דם