פצעי קור

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

19/01/2006 | 13:01 | מאת: גלית

שלום רב. אני בת32, בריאה באופן כללי, לא מעשנת. מזה כארבע שנים מדי חורף כפות ידי ורגליי מכחילות/מסגילות/משחירות ומופיעם עליהן פצעים. המראה הוא מבהיל והתחושה היא כמובן מאד לא נעימה ומגבילה מאד. בתום החורף, התופעה נעלמת לחלוטין יש לצין שגם ניסיון לבידוד באמצעות שכבות גרביים וכפפות אינו מסייע לחימום האזור. לפני כשלוש שנים נערכה בדיקת דופלר עורקי רגליים וידיים שהעלתה "זרימה מעט מופחתת ביד שמאל ביחס לימין ובכלי הדם הקטנים של כף הרגל". השנה המצב חמור במיוחד ועל כן נשלחתי לבדיקה חוזרת שתתבצע בעוד חודש בלבד. יש לציין כי המצב ביד ימין גרוע במיוחד (נפיחות בקצות האצבעות, צבע אדמדם/ סגלגל כהה) ואף פצעי קור על האצבעות עצמן לאחר 5 דקות של סחיבת מזוודה לפני כשבועיים (באמצעות כיפוף אצבעות היד כמובן). מאז הולך המצב ונהיה גורע יותר, ואף משחת "טבע קוטן" שנרשמה ע"י רופא המשפחה לא סייעה כלל. מה זה יכול להיות? מה עושים ובייחוד למי פונים? תודה, גלית

ממליץ על מרפאת כף יד בתל השומר. כמו כן ממליץ להמנע מחשיפה לקור. יש לך קרוב לודאי תסמונת רינו. ממליץ גם על הפנייה לראומטולוג.

מנהל פורום ורידים וכלי דם