מעקף רגלי

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

12/02/2012 | 21:34 | מאת: יוחאי

לפי מה שידוע לי לוקחים למעקף בלב עורק מהרגל או מהיד. שעושים מעקף ברגל מאיפו לוקחים עורק [מלאכותי].? והעם אורך חיים של מעקף רגלי הוא כמו של עורק כלילי? תודה

שלום לך בד''כ לוקחים לצורך מעקף בלב או וריד מהרגל או עורק מהיד או שמשתמשים בעורק של דופן החזה. לצורך מעקפים ברגל ניתן להשתמש בוריד מהרגל או בצינור מחומר סינטטי. הצלחה בשמירת על מעקף פתוח גבוהה יותר בלב, אך ברגל תלויה גם במצב העורקים אליהם מתחברים, במיקומם והאם המעקף מחומר סינטטי, אז פחות מצליח או מוריד שאז יותר מצליח.

מנהל פורום ורידים וכלי דם