אי ספיקה ורידית

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

22/12/2011 | 17:22 | מאת: אורי

שלום ד"ר גלילי, אני גבר בן 23, סובל מאי ספיקה ורידית חמורה בספנה הקצרה והארוכה, בשתי הרגליים. המערכת העמוקה, ע"פ בדיקת הדופלר, בסדר. אני מתלבט אם לעבור ניתוח, ואם כן - באיזו שיטה. שאלותיי: 1. האם המטרה של כל השיטות היא אחת - להעלים את הוריד - ורק הטכניקה שונה? 2. אם כן, האם העלמת הורידים החולים לא תעמיס יותר מדי על הורידים הבריאים ובכך תהרוס גם אותם?? 3. במה שקראתי על הטיפולים השונים ראיתי התייחסויות להיבטים של יעילות, כאב, החלמה וסיכונים, אך לא ראיתי התייחסות לעניין הסיכוי להישנות של הבעיה - כלומר איזה מהטיפולים, אם בכלל, מטפל בבעיה לצמיתות? באיזה סוג טיפול הסיכוי לחזרה של הבעיה הכי גבוה? 4. על איזו שיטה אתה ממליץ באופן כללי, על פי הנתונים הכלליים שלי שתיארתי כאן? אני יודע שאתה מטפל בהזרקות קצף במכון מור, ושאתה דוגל בשיטה הזו, אך ממה שקראתי לא מצאתי לה יתרון למעט יעילותה היחסית בטיפול בענפים. האם גם במקרה שבו ההמלצה היא להוציא רק את הספנות עדיפה לדעתך ההזרקה או שאז עדיפים הלייזר/רדיו, כמו שקראתי ברוב המקומות. כמו כן, רופא אחד אמר לי שההזרקות הן מעט פחות כואבות מהשיטות האחרות אולם הן גם פחות יעילות, ורופא אחר אמר לי שהוא משתמש בהזרקות לטיפול בענפים, אך גם זה כרוך בכאב בשל התנפחות והתקשחות הורידים. תודה מראש, אורי

שלום. אענה לשאלותיך אחת לאחת. 1. נכון 2. לא , כיון שהוריד החולה מזרים דם הפוך לכיוון שאר הורידים ובכך גורם עומס כל עוד הוא פעיל וטיפול בו רק מיקל. 3. שיעורי החזרה תלויים בכל טיפול הן בנסיון הרופא המטפל והן בסוג הטיפול. במידה והטיפול נעשה בידים מנוסות, לטיפול בהזרקות מונחות סונר סיכויי חזרה נמוכים יחסית לשאר. ניתוחים גם בידים מנוסות הם בעלי שיעורי חזרה גבוהים. 4. לטיפול בהזרקות מונחות סונר ייתרונות רבים על הטיפולים בלייזר וגלי רדיו - א. לא נדרשת הרדמה, ב. הטיפול מטפל גם בענפים שלא כמו בטיפולים הנ''ל, ג. וריד מפותל לא מונע את הטיפול, ד. אם טיפול ראשון לא העלים את כל הבעיה ניתן לבצע טיפולים נוספים שלא כמו בטיפולים האחרים.

מנהל פורום ורידים וכלי דם