חשש מפיגמנטציה בעקבות טיפול בנימים בפנים.

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

29/11/2011 | 17:18 | מאת: אפי

ד"ר שלום. יש לי סקלרודרמה ואחד הסימפטומים זה הרבה נקודות אדומות בפנים (נימי דם) בלחיים ועל גשר האף. נקודות כאלה גם פרושות לי בידיים אמנם זה פחות מטריד אותי. בנוסף לכך יש לי היפופגמנטציה בצואר (מס' כתמים לבנים בודדים). אני מאוד רוצה להיפטר מנקודות אלו אבל אני חוששת שהטיפולים המוצעים כיום יגרמו לי לפיגמנטציה בלתי הפיכה גם בפנים. כאן המקום גם לציין שאני כהת עור (תמנייה). האם אתה מכיר טיפול עם הכי פחות סיכון לפגיעה שכזאת בעור?

שלום. הטיפול שאני ממליץ הוא ב IPL כלומר אור ממוקד. [חלש יותר מלייזר] . אכן עלול להשאיר פיגמנטציה אך לרוב משתפרת וחולפת. מציע לעשות בתחילה על איזור קטן ולהתרשם מהתוצאות. ההצלחה כמובן תלויה בנסיון המטפל ובאיכות המיכשור.

מנהל פורום ורידים וכלי דם