הרניה במפשעה וורידים ברגליים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

27/11/2011 | 13:46 | מאת: חגית

דר שלום, אני בת 40 בהריון שלישי, בתחילת ההריון נתגלתה הרניה במפשעה בצד ימין שניראית נפוחה ומקרינה לפות מצד ימין, בדיקת כירורג אמר שכרגע אין מה לעשות ולקוות שלא יהיה יותר גרוע, אני מנסה לנוח ולהרים רגליים אך במצב של עמידה יש לי לחץ חזק באיזור, מעבר לכך שאני כרגע בשבוע 22, באותו הצד של ההרניה, יצאו לי ורידים בולטים בירך למעלה ומקדימה ובשוק כמו "קורי עכביש" בצבע כחול נראה כמו מכה גדולה שקיבלתי ברגל. בהתייעצות עם הגניקולוג המליץ על גרביים אלסטיות. עדיין לא רכשתי את הגרביים, אך שאלתי היא האם זה באמת יכול לעזור? האם יש דרך אחרת להקל גם על ההרניה וגם על הורידים? לשימחתי אנו בחורף עם בדים ארוכים וזה לא נראה לעין אבל יש לציין שזה נראה ממש מכוער ולא אסטטי. כמו כן אני שוקלת לבצע ניתוח קיסרי בעקבות ההרניה כי אני מפחדת שמרוב לחץ הלידה זה יכול להחמיר מה דעתך על כך? אני אשמח לתשובתך, תודה מראש חגית.

שלום לך פרט לתקופות של שכיבה על הגב עם הגבהה תחת המזרן באזור הרגלים כך שכפות הרגלים יהיו מעל גבה החזה, ולגרבים אלסטים, אין יותר מה לעשות בתקופת ההריון. לגבי ההרניה, בהחלט שיקול להתייעץ עם הגינקולוג על ניתוח קיסרי מהטעמים שהזכרת. לגבי הורידים, ממליץ חודשיים לאחר הלידה שתעברי דופלקס ורידי רגלים, ואם יש אי ספיקה תחזרי אלי ואסביר מה ניתן לעשות.

מנהל פורום ורידים וכלי דם