רגליים רדומות ורגליים קפואות

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

17/11/2011 | 00:34 | מאת: עינת

שלום, ני בת 23. תמיד הרגליים היו נרדמות לאחר ישיבה לא על כיסא, אולם מזה כמה שנים הרגליים נרדמות לי תוך 10 דקות של ישיבה מזרחית,או חצי שעה ישיבה על כיסא - הרופאה פטרה אותי בכך שאמרה שזה דבר נורמלי,אולם זה מאוד מקשה על חיי היומיום- אין יום שלא נרדמה לי בו רגל כמה פעמים,אפילו נסיעהבאוטובוס מעיקה! היתי רוצה לדעת אם ניתן לשנות את המצב? שאלה נוספת היא שהרגליים והיידים שלי תמיד קרות.בקיץ זה יתרון (מלבד בימי חום ממש שאין הן קרות).בחורף הרגליים מקבלות גוון כחלחל והציפורניים ממש כחולות-גם עם 2 זוגות גרביים, בנוסף אם אני מגרת רגל(מכף הרגל עד הברך הן קופאות)יש תחושה קהה מאוד. זה טבעי?אם לא-מה עושים? המון תודה!

שלום ייתכן ומדובר בתסמונת בשם רנו בה יש כיווץ יתר של כלי דם בתגובה לקור. ממליץ שני דברים. א. שתפני למומחה לראומטולוגיה בשאלה של תסמונת רנו, ב. שתפני לבדיקת מומחה לנוירולוגיה בשאלה של תחושות ההרדמות והתגובה לגרד.

מנהל פורום ורידים וכלי דם