בצקת בשתי הרגליים - והסבר רק לרגל אחת

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

11/10/2011 | 19:22 | מאת: אייל

אימי פנסיונרית וסובלת כחצי-שנה מבצקת בשתי הרגליים התחתונות. עברה דופלר וגילו לה בעיה במסתם ברגל אחת, אולם בשניה הכל תקין. איך אפשר להסביר את זה? אציין ששאר הבדיקות הראו שהכל תקין (לב, בדיקות דם, חוץ מלימפוגרפיה שלא עשתה). כמו כן היא התחילה לקחת תרופה להורדת לחץ דם בערך בתקופה שהתחילו הבצקות. האם יכול להיות שהתרופה גורמת לבעיה בשתי הרגליים והמסתם הלא-תקין "מספיק תקין" ולא גורם את הבעיה? תודה אייל

שלום אכן תרופות מסויימות להורדת לחץ דם עלולות לגרום לבצקות. ויש גם סיבות נוספות שאינן קשורות לבעיית ורידים. ממליץ שהיא תפנה לרופא המשפחה לצורך בדיקה וייעוץ ושקילת החלפת התרופה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם