זרימת בדם ברגליים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

26/08/2011 | 18:47 | מאת: ציפי

עשיתי לפני שבוע בדיקת דופלר . התוצאות הם.רגל ימין הפרעה בינונית בסגמנט האאורטו-פמורלי-פופוליטאלי הבא לידי ביטוי לאחר מאמץ. אינדקס קרסול זרוע במנוחה:1.05 ולאחר מאמץ :0.72. רגל שמאל: הפרעה בינונית עד קשה בסגמנט האאורטו-פמורלי עם סימנים לאיסכריה לאחר מאמץ.אינדקס קרסול זרוע: במנוחה 0.7 לאחר מאמץ 0.44 . מה זה אומר? האם יש טיפול אלטרנטיבי?

שלום. לפי תאורך מדובר בהפרעה קשה לזרימת הדם ברגל שמאל ובינונית מימין. הטיפולים המקובלים במידה ויש החלטה של מומחה לכלי דם על טיפול הם פתיחת החסימה באמצעות צינתור ולעיתים השארת סטנט או ניתוח מעקף. איני מכיר טיפולים אלטרנטיביים בבעיה אם כי תירגול יומי של הליכה עשוי לעזור.

מנהל פורום ורידים וכלי דם