בדיקת סונר דופלר של עורקי צוואר (קרוטיס)

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

17/08/2011 | 11:09 | מאת: גילה

ד"ר שלום תוצאות מיולי 2008 במכון החלוץ בראשל"צ בבדיקת דופלקס של עורק הקרוטיס המשותף ופיצוליו נצפה פלק בפיצול מימין ללא היצרות,משמאל לא נצפו פלקים.נצפתה זרימה בכיוון הנכון בעורקים הוורטברליים. תוצאות מ-12.8.11 במכון מדיטון בחולון צד ימין- קרוטיס משותף:לא נמצאו רבדים טרשתיים.זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיס פנימי:נמצאו רבדים טרשתיים שטחיים הטרוגניים בחלקו הפרוקסימלי של העורק אשר אינם גורמים להפרעה המודינמית. הודגם פיתול אמצעי. קרוטיס חיצוני:לא נמצאו רבדים טרשתיים.זרימת הדם נמצאה תקינה. ורטברליס :כיוון וזרימת הדם תקינים. .צד שמאל- קרוטיס משותף:לא נמצאו רבדים טרשתיים.זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיס פנימי:נמצאו רבדים טרשתיים שטחיים הומוגניים במוצא העורק אשר אינם גורמים להפרעה המודינמית. הודגם פיתול אמצעי. קרוטיס חיצוני:לא נמצאו רבדים טרשתיים.זרימת הדם נמצאה תקינה. ורטברליס :כיוון וזרימת הדם תקינים. השאלה שלי היא, לפי תוצאות הבדיקה האחרונה: האם אני צריכה לקחת אספירין(מיקרופירין 75 מ"ג) בנוסף לתרופות שאני נוטלת ללחץ דם קרדילוג 5 מ"ג,אקטונל לאוסטופורוזיס,סידן+ ויטמיןD , וברזל לפני כ-3 שנים לפי הבדיקה הראשונה רופא משפחה אמר לי לקחת אספירין ומאז ועד היום לא לקחתי. גילי 62. כולסטרול 191, טריגליצרידים 162. hdl - 41. non-hdl - 150. ldl- 117. תודה, גילה

שלום מדובר בהיצרויות לא משמעותיות. ממליץ לשקול עם הרופא המטפל טיפול באספירין ובסטטינים.

מנהל פורום ורידים וכלי דם