לחץ דם גבוה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

20/02/2011 | 14:05 | מאת: אקו

שלום אני בן 49 גובה 1.74 מבנה רחב משקל 92 קג.לאחרונה התגלו בכמה בדיקות לחצי דם 140-100 ן150-100 וכבר 3 ימים לוקח רמיטנס 5 מג אבל עדיין בבדירות בבית הרמות נעות בין 119-96 ל131-95ץהלחץ הנמוך נשאר גבוה. אציין שאני צמחוני ותיק ועושה מדי פעם פעילו ספורטיבית.במשפחתי ידוע על עוד שני אחים בעלי לחץ דם גבוה אך לשלושת האחרים לא ולהורים שנפטרו כבר לא היה לחץ גבוה.מה יכולה להיות הסיבה?

ייתכן שיש קשר לעודף המשקל. בכל אופן, ממליץ שתפנה לרופא המשפחה שישלח אותך לפי שיקולו גם למרפאת יתר לחץ דם.

25/02/2011 | 13:30 | מאת: אקו

טוב אז דופלר כליות בסדר וישנה רק אבן בקוטר 0.6 בקוטב תחתון שאני מניח לא גורמת ללחץ דם.הכדור הוריד קצת את הלחץ ל140-90 והרופאה טוענת שצריך להמשיך אתו ומרפאה מיועדת למי שכדור לא עוזר לו אבל מה עם בירור הסיבה?מרפאה כזו בודקת יותר ביסודיות את הסיבה? יש רופאים הטוענים שלחץ דם כזה לא מצריך כדור אלא שינוי הרגלי חיים.הלחץ הנמוך מהשניים הוא המסוכן?

מנהל פורום ורידים וכלי דם