היצרות קרוטיס

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

04/02/2011 | 10:52 | מאת: יעקובי

אני בן 65. בבדיקה נמצאו בקרוטיס המשותף, בצד שמאל, רבדים טרשתיים הומוגניים בחלקו האמצעי של העורק הגורמים להיצרות של כ- 50 אחוז(לפי מדידת הפחתת קוטר). בקרוטס הפנימי באותו צד, נמצאו רבדים טרשתייפ הטרוגניים במוצא העורק הגורמים להיצרות של פחות מ 50 אחוז. מה משמעות הממצא מבחינת : 1. צורך בניתוח 2. אפשרות לניתוח או סטנט 3. סיכון לאירוע במצב הקיים 4. תרופות. תודה

המשמעות היא שאין צורך כרגע בהתערבות אלה רק מעקב. יש לשקול לתת תרופות סטטיניות נגד שומנים ואספירין.

מנהל פורום ורידים וכלי דם