נימים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

07/07/2005 | 13:10 | מאת: שיר

לד"ר גלילי שלום, אבקש לשאול לגבי זריקות להעלמת נימים ברגליים. האם זה כדאי ? ממה מורכב החומר? האם יש משום גרימת נזק לעתיד, במידה ומזריקים את החומר הזה לגוף ? כלומר, האם החומר נבדק בהשפעה לטווח ארוך, ונמצא למשל כלא מסרטן או גורם לריאקציה אחרת שעלולה להופיע במהלך השנים ? כמו כן האם ידוע לך באם זריקות זה נעשות במסגרת סל הבריאות של קופת חולים? אודה לך על תשובתך.

לחומר קוראים סקלרווין, או פולידוקנול שזהו השם הגינרי. יש נסיון של יותר מ40 שנה בשימוש בפולידוקנול, ואין דיווחים על תופעות לואי לא רצויות לטווח הארוך בטיפולי נימים. הטיפול אינו בסל הבריאות.

מנהל פורום ורידים וכלי דם