ידיים אדומות

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

16/05/2008 | 02:25 | מאת: ירון

שלום, אני בן 21. סובל מזה שנים רבות מבעייה אסטית שמאוד משפיעה על איכות חיי. היידים שלי, בלי קשר לחום וקור, אדומות כל הזמן אך זה בעיקר בגוון אדום בוהק וחזק! זה נראה כאילו אני לובש כפפות אדומות בשתי הידיים. נבדקתי ע"י רופאי עור והגעתי למרפאת עור שברחובות שם חשבו אולי זו אלרגיה אך לא נמצא אלרגי לשום דבר. לקחו לי גם ביופסיה ועדיין לא קיבלתי תשובות אך אני בטוח שהבעיה לא קשורה לדבר שהוא על פני העור. אני דיי בטוח שהבעיה היא בזרימת דם. במרפאה גם טענו שמשהו משפיע על כלי הדם להתרחב כל הזמן ולכן הידיים אדומות. גיליתי לאחרונה בניסוי עצמי שלי שאם אני מרים את האמות כך שכפות היידים יהיו כלפי מעלה, האדימות יורדת אך עדיין נשארת קצת. כאשר החזרתי למטה היידים שוב חזרו להיות אדומות. הגוון משתנה אך בדרך כלל הוא אדום חזק. בעבר עברתי ניתוח לניתוק עצב הזיעה בכפות ידיים.. הידיים שלי יבשות מאוד אך האודם לא נגרם דווקא מהיובש כי גם כשאני מקפיד על קרם לחות הדבר לא משתנה. מה דעתך? אני בטוח שזו בעייה בכלי דם שהם כל הזמן רחבים שם-גם זה ממש כמו כפפה רואים מטיפה מעבר שורש כף היד מעיין קו המפריד בין האודם לגוון העור הרגיל. אשמח לשמוע את דעתך והאם אתה חושב שיש פיתרון. תודה

מסכים שמדובר בנטייה מקומית של כלי הדם להתרחב. לרוב אין זו בעיה בעלת משמעות רפואית אלה רק אסטטית. ייתכן ומדובר בתגובה של כלי הדם לסבון מסוים שאתה רוחץ בו ידיים או לגורם אחר. מציע שבתאום עם הרופא המטפל, תנסה למשך שבועיים משחה המכילה סטרואידים על כף יד אחת ולהשוות בינהן

16/05/2008 | 12:49 | מאת: ירון

אתה מתכוון במקרה לקורטיזון? כי היה ניסיון כזה. לא זוכר לכמה זמן אבל לא זכור לי שעבד. גם אמרו לי שם במרפאה בקפלן ממש לא לנסות את זה כי יש אנשים שבאמת הידיים שלהם נעשו אדומות בגלל מריחת הקורטיזון וזה כבר בלתי הפיך. אני אבדוק בקשר לסבון אך קשה לי להאמין כי למשל בתקופת הטירונות בצבא השתמשתי בסבון אחר לגמרי וזה לא עבר לי. למרות שצבחינת הגבול של האודם בכף יד זה מאוד מתאים לתגובת כלי הדם לסבון. יש סבון מיוחד שאני צריך לנסות? שמע אני ממש מיואש מהנושא הזה ומנסה לנסות הכל. אני אשמח לשמוע כל רעיון וכל פתרון הכי קטן שאולי יוכל לעזור. יש אולי משחה לפחות גם באופן זמני עד למציאת פתרון הסימטום שתגרום לכלי הדם להתכווץ?

מנהל פורום ורידים וכלי דם