תחושת נימול

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

12/09/2005 | 21:43 | מאת: דנה

שלום, אני בת 24. יש לי תחושת נימול ביד ימין ולפעמים גם ברגל ימין. אני לוקחת גלולות נגד הריון כבר מספר שנים וביקשתי מהרופאה בדיקה של התאמה לגלולות נגד הריון - זה נקרא קרישיות יתר אם אני לא טועה - והרופאה סירבה לתת בדיקה זו. היא טענה שהבדיקות הרגילות הקיימות הן לא יעילות והבדיקה שכן יעילה עולה הרבה כסף לקופת החולים ורק המטולוגים נותנים אותה. האם לדעתך כיוון בדיקה כזה של קרישיות יתר הוא חשוב במקרה של נימול? ואם כן, האם ניתן לגשת לרופא המטולוג "על דעת עצמי" וללא הפנייה? תודה מראש על תשובתך.

תחושת נימול אינה התוויה לבדיקת קרישיות יתר, ואין לכך כל קשר. הבדיקה לא תקדם אותך.

18/09/2005 | 17:12 | מאת: דנה

אני אישית מכירה בחורה צעירה שהרגישה נימול ברגל מספר חודשים ואף אחד לא ידע מה יש לה ואז הרגל שלה התחילה להתנפח וזה החמיר בצורה כזאת עד שלא יכלה להכניס את הרגל למכנסיים ועדיין אף רופא לא ידע מה יש לה עד שרופא אחד שאל אותה אם היא לוקחת גלולות וגילו שהגלולות גרמו אצלה לקריש דם ברגל ולמזלה לא היה צריך לכרות את הרגל אבל לקח לה חודשים להחלים ועד היום זה לא בדיוק בסדר. לפי מה ששמעתי ממנה, שיצא לה קצת יותר להכיר נשים עם בעיות דומות, זה לא דבר כל כך נדיר שיקרה, וזה קורה ברמות שונות ולפעמים מבצעים גם כריתה של אצבעות (ברגל בד"כ). לכן אני לא מבינה איך אתה שולל קשר בין נימול לקרישיות הדם? כלומר, האם בן אדם צריך להגיע למצב מאוד בעייתי שבו האיבר מתנפח ועומד להיות מועמד לכריתה כדי שהכיוון הזה יבדק? תודה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם