ניתוח או צינתור עם בלון

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

27/04/2007 | 13:55 | מאת: אנג'ליקה

ד"ר גלילי שלום! לאמי יש מחלה כרונית של כלי הדם. היא עברה ניתוחים בקרוטיד השמאלי והימני וגם ניתוח של FEMORAL ARTERY BYPASS. (הניתוח האחרון שהיא עברה היה לפני כחודש וחצי ב-CAROTID השמאלי, שבמהלכו היא קיבלה MINOR CVA). לאחרונה גילינו בבדיקות דופלר שיש סתימה חוזרת של העורקים ב-CAROTID השמאלי וגם ברגל הימנית (יש חשש לאיסכמיה ברגל). הומלץ על ידי הרופא המנתח לעשות צנתור עם בלון לעורק התרדמה הימני, וניתוח של מעקף (BYPASS) ברגל. הסיבה שאני פונה אליך היא על מנת לקבל חוות דעת נוספת לגבי: במקרים כאלה של סתימה חוזרת בעורק התרדמה או בכל עורק אחר בגוף איזו פרוצדורה מומלצת להעשות: ניתוח או צנתור עם בלון מה הסיכונים או היעילות בכל אחד מהמקרים הנ"ל.

במקרים של היצרות חוזרת בעורק הקרוטיס נהוג לבצע צינתור והרחבה עם בלון כיוון שבשל ההצטלקויות הפנימיות יש סכנה ניכרת בניתוח פתוח.

מנהל פורום ורידים וכלי דם