דליות בוושט- טיפול?

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

12/12/2006 | 18:31 | מאת: ליטל

שלום רב, סבתי אושפזה לפני מספר ימים בעקבות דימום שלדברי הרופאים מקורו בדליות בוושט. מאז היא מורדמת ומקבלת טיפול תרופתי לכיווץ הדליות.למרות זאת, היו שוב פעמיים דימומים והטיפול נשאר על כנו. לדברי הצוות המטפל אין אפשרות לברר בכלל ולטפל בסיבת הדימום עד שמצבה לא יתיצב. שאלתי היא: האם יש טיפול מתקדם יותר לבעייה זו? האם יש בי"ח בארץ שמתמחה בטיפול בבעיה זו? או רופא מסוים? ובנוסף- הבנו שהבעייה יכולה לנבוע מסתימה בורידים המגיעים לטחול ולכבד, האם יכול להתבצע צינתור בורידים אלה כדי למנוע המשך דימומים והחמרת המצב? אודה על תשובתכם המהירה.

איני יודע באיזה בית חולים סבתך מאושפזת אולם קיים טיפול שניתן לתת במקרים דומים רבים של דליות הושט. מדובר בTIPS. בטיפול זה מצנתרים את ורידי הכבד הפנימיים דרך וריד הצואר ויוצרים קשר בין שתי מערכות ורידים כדי שהלחץ על הדליות בושט ירך. כמובן שהרופאים המטפלים צריכים להחליט האם ניתן לנייד את סבתך עם מיטת ההנשמה לטיפול זה , לרוב זה ניתן. שאלי אותם על כך.

מנהל פורום ורידים וכלי דם