נימול בידיים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

29/11/2006 | 21:38 | מאת: שרון

לפני כשנה בערך התגלתה אצלי תת פעילות של בלוטת התריס ומאז אני נמצאת בהשגחה לאיזון ומטופלת באלטרוקסין - עדיין לא הגענו לאיזון מלא (בדיקה אחרונה - TSH=5.89/T4 FREE=17.2) במהלך הבדיקות התגלתה חריגה גם בערכי ה- PT שלי PT-INR=1.4 PT SEC 19 לאחר התיעצות עם המטולוג הוחלט על השארת המצב כמו שהוא, אך עקב תלונותי על חוסר תחושה בידיים בתנוחות ספציפיות , תוך תחושת נימול מלווה בכאבים עד חוסר יכולת בפעולות מוטוריות עדינות וחולשה בידיים הפנה אותי לכירורגית כלי דם. כירורג כלי הדם בדק זרימת דם בידיים בעזרת סוג של מכשיר אולטרסאונד והמליץ על EMG + רנטגן + CT חזה וצוואר אקטיבי כשהוא רושם בהפנייתו- "בשאלה של THORACIC OUTLET SYNDROME קופ"ח מסרבת לביצוע ה-CT ושלחה אותי לנוירולוג אשר לאחר בדיקה גופנית של תחושות ותגובה ללחץ חזר על רשימת הבדיקות שיש לבצע, ברנטגן לא נמצאו ממצאים חריגים, וכך גם ב- EMG. אך מצבי ממשיך להדרדר נוספו דקירות בחזה באזור הלב עד למצב של חוסר נשימה, וחוסר התחושה מגיע לעיתים קרובות הרבה יותר ולאורך זמן ארוך יותר, בנוסף התחלתי לסבול מקור ברמות שלא היו לי בעיקר בכפות הידיים. לאחר כל ההקדמה וההיסטוריה הרפואית הנ"ל שאלתי היא האם יש בדיקות נוספות וסיבות אחרות שאוכל לבצע על מנת לגלות בהקדם את הבעיה ולהתחיל לטפלה כי איכות חיי נפגעת בצורה משמעותית- קשה לי לנהוג, לכתוב, לעבוד על מחשב שלא לדבר על מצבי הנפשי כתוצאה מכל הפרוצדורות והמלחמות בקופה. האם בכלל יתכן מצב של צלע נוספת הגורמת ללחץ על כלי דם בצוואר ובכתף לאחר ש- 27 שנים לא היה? האם יתכן קשר בין פעילות הלוטה למצבי? או לחוסרים אחרים בדם כגון ויטמינים או מינרלים שאולי כדאי לברר במקביל? האם זוהי בכלל שאלה לנוירולוג או שעלי להתעקש לחזור לכירורג כלי הדם? אודה על מעט הבהרות בנוגע לתופעות הללו

02/12/2006 | 11:34 | מאת: שרון

התשובה שלך לא מתייחסת כלל לשאלות שהעלאתי אלא לשאלות של מישהו אחר....

מנהל פורום ורידים וכלי דם