ידיים נרדמות

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

19/11/2006 | 09:50 | מאת: טלי

בזמן האחרון, כשאני מתעוררת משינה, הרבה פעמים כפות הידיים שלי רדומות, או נדמה לי שהן נפוחות יחסית. חוץ מזה אני סובלת בחורף מידיים קרות, מאצבעות בכף היד שקופאות ומעין גושים קשים ואדומים שנוצרים באצבעות (בכפות הרגלים אין לי בעיות) . האם הדברים קשורים והאם נדרש טיפול. תודה.

יתכן שאת סובלת מתופעת רנו שבה חשיפה לקור גורמת לכאב ולשינויי צבע באצבעות. תופעה זו מצריכה המנעות מחשיפה לקור, וכן בירור אצל רופא ראומטולוג האם יש מחלת קולגן ברקע. ככלל, תופעת רנו נפוצה עד 20 אחוז סובלים ממנה ולרוב אין לה השלכות רפואיות או צורך בטיפול למעט המנעות מחשיפה לקור. בנוסף, אם את מעשנת, זו עוד סיבה להפסיק.

מנהל פורום ורידים וכלי דם