גידול מחובר לוריד פורטאלי

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

13/11/2006 | 13:43 | מאת: abrushka

לפני כשבוע אבי אובחן כסובל מסרטן הלבלב. ביום חמישי הוא עבר ניתוח ובמהלך הניתוח התברר: א. שהגידול בלבלב קשיח מאוד, מחובר לוריד פורטאלי ובלתי אפשרי להפרידו מהוריד. ב. אין גרורות ג. לא ניתן לקחת ביופסיה ולכן אי אפשר לדעת בודאות אם הגידול ממאיר או שפיר השאלות שלי הן: אני רוצה לחפש חוות דעת נוספת בנוגע לשאלה "האם ניתן להפריד את הגידול מהוריד או לא". א. אילו רופאים מתמחים בנושא? אילו מסמכים-בדיקות וכד' עלינו מהביא מבית החולים? ב. במקרה ולא ניתן להפריד בין הגידול לבין הוריד, מה עושים על מנת שהגידול המתפתח לא יגרום להתפוצצות הוריד? מכניסים לתוכו איזה שתיל? עושים by pass? אל מי עלינו לפנות כדי לברר את העניין?

ממליץ לפנות לפרופ' י. קלאוזנר מנהל החטיבה הכירורגית באיכילוב בשאלה זו

מנהל פורום ורידים וכלי דם