בדיקת אנגיוגראפי וסקולרי

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

07/11/2006 | 21:50 | מאת: משה שדה

כמי שעבר אירוע מוחי לפני חמישה חודשים שבו נפגע הצד השמאלי של המוחון (צרבלום) ולאור בדיקות דופלר בעורקי הצוואר שעברתי לאחרונה המראים היצרות בצד השמאלי של עורק הצואר ובסדר גודל של 50% עד 70%, שאלתי א. האם בדיקה כזו מחייבת אישפוז? ב. האם קיים סיכון להתרחשות אירוע מוחי חדש במהלך הבדיקה ומהי מידת הסיכון באחוזים?

אם מדובר רק בבדיקה, הרי שכדאי לעשות בדיקה פולשנית פחות כגון CTA או MRA. [סי טי או אם אר איי] . אם הוחלט לבצע טיפול בהרחבה עם בלון וסטנט תחת צינטור, זהו טיפול עם סיבוכים אפשריים וסיכון של מס' אחוזים [3-7] לאירוע מוחי נוסף. כמובן שחייבים לדון עם רופא כלי הדם שהזמין את הבדיקה לגבי ההתוויות.

מנהל פורום ורידים וכלי דם