שלום וברכה! לקראת החורף ובחורף עצמו הידיים שלי..

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

05/11/2006 | 09:03 | מאת: נדב מסטיפס

בוקר טוב ד"ר גלילי, גולשת באתר הטיפים שלנו שאלה אותנו שאלה שנשמח להיעזר בך כדי לתת לה מענה. כמובן שניתן לך קרדיט וגם קישור לפורום המעולה שלך. הנה השאלה: שלום וברכה! לקראת החורף ובחורף עצמו הידיים שלי נוטות להיות אדומות מאוד (אפילו קצת סגולות) , גם כאשר גופי חם כך שאני מתלבטת האם יש סיבה לכך גם לא רק מפני קור. אולי משהו בכלי דם...? מה הסיבות שיכולות לגרום לכך? אני מקווה שזה בסדר לפנות כך. שבוע נפלא ובריא! נדב דפני

נראה שמדובר ברגישות יתר של העצבים בדפנות כלי הדם לקור. ייתכן ומדובר בתסמונת בשם רנו בה מופיעות תופעות אלה בחשיפה לקור.

תוספת - תסמונת רנו לכשעצמה אינה מסוכנת אולם אם קיימת עלולה להצביע על קיום בעיות נוספות כגון מחלות רקמות חיבור [אם כי לא שכיח] ולרוב למעט המנעות מחשיפה לקור, וכמובן המלצה על הפסקת עישון, אין לכך משמעות רפואית.

06/11/2006 | 13:49 | מאת: נדב מסטיפס

06/11/2006 | 13:50 | מאת: נדב מסטיפס

תודה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם