האורטה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

26/10/2006 | 17:42 | מאת: מירה יל

שלום רב, לפני מספר ימים ביצעתי אקו-לב במסגרת מעקב שוטף. מצאו כי האורטה הינה 44 מ"מ אני עומדת לפני ניתוח להחלפת בירכיים-שטל. האם מצב ההאורטה אלול להפריע בביצוע הניתוח שאני עומדת לעבור? האם הבעיה קשה? תודה

במידה ואין תלונות השייכות לבעיה באורטה כלומר כאבי בטן או רגישות מקומית או הקרנות לגב, ניתן לעקוב אחר הבעיה במסגרת מעקב רופא כלי דם. ברוב המקרים לא צריך להתערב או למנוע ניתוח אחר במצב זה אולם צריך כמובן לפנות לרופא כלי דם על מנת לקבל התייחסות סופית לכך ואין לראות את תשובתי כסוף פסוק

מנהל פורום ורידים וכלי דם