צנתור לפתיחת עורק סתום ברגל

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

20/10/2006 | 15:00 | מאת: ימית

ד"ר שלום, אבי בן 64 ובשנים האחרונות סובל מעורק סתום ברגל ימין, דבר המקשה על ההליכה וגורם לכאבים . בנוסף הוא סובל מפריצת דיסק בגב התחתון. לאחר בירור מקיף אצל רופא כלי דם, הוחלט לבצע צנתור על-מנת לפתוח את העורק הסתום ברגל. אבי חושש מהניתוח ומההשלכות. אשמח אם תוכל לתת לי מידע לגבי הניתוח, כיצד להיערך?האם הניתוח מסוכן ומהן השלכותיו. האם הניתוח הזה שכיח? יש לציין שהניתוח נקבע לו ליום ב' הקרוב בשערי צדק י-ם והרופא המנתח הוא פרופ' שפירא. מהו משך ההחלמה? האם הוא יוכל לחזור לפעילות רגילה? תודה מראש על ההתייחסות ותשומת הלב.

צינתור אינו ניתוח. במהלך הצינתור מוכנס בלון לאיזור המוצר ומנופח. לעיתים משאירים סטנט באזור שנופח. יש לכך סיכונים לא רבים הכוללים פגיעה בכליות, לרוב חולפת, דמם פנימי או חיצוני מאזור הדיקור, ולעיתים ניתקים פרורים של חומר מדפנות כלי הדם שבו מבוצעת הפעולה ונסחפים כלפי כיוון כף הרגל ועלולים לחסום עורקים דקים יותר ולגרום להחמרה. סה''כ שיעור הסיבוכים לא גבוה וצריך לשקול בעד ונגד לפי מצבו ותלונותיו של אביך ואני מניח שזה מה שבוצע. בהצלחה בפעולה

מנהל פורום ורידים וכלי דם