הצטברות ורידים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

19/10/2006 | 11:18 | מאת: מיכל

ד"ר גלילי שלום, לחבר שלי קיים גוש במעלה האשך השמאלי מהצד האחורי, הגוש קיים מגיל ההתבגרות ולא גדל מאז, כמו כן, הוא אינו סובל מכאבים. האם ייתכן שזוהי הצטברות של פקעת כלי דם? יש לציין שבנעוריו (כיום הוא בן 32) הוא היה שחיין מקצועי, והאם ייתכן שמאמץ גופני גרם להצטברות של כלי דם? האם יש שם לתופעה הזו, ואם כן מהו, מכיוון שהייתי מעוניינת לקרוא חומר בנושא. בתודה מראש, מיכל.

יכולות להיות מס' אפשרויות - מבנה אנטומי נורמלי [כגון אפידידימיס בולט], גוש מולד [כלומר מלידה], צבר ורידים [בשפה מקצועית - וריקוצל] ותהליך גידולי [סביר שלא ממאיר]. ממליץ שייבדק ע''י אורולוג

מנהל פורום ורידים וכלי דם