מה ניתן לעשות כדי להעלים כתמי אקנה?

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

11/10/2016 | 07:24 | מאת: SOMEONE

אני בן 28, יש לי עור מעורב-שומני אני מנקה את הפנים בסבון פנים, מורח סרום ומעל קרם לחות עם הגנה מהשמש. בתקופה האחרונה היו לי התפרצויות רבות של אקנה ואני מניח שזה התחיל בגלל כרית לא נקיה שישנתי עליה כמה ימים. לא היה לי כסף לקנות מייבש פצעים ורק כמה ימים אחרי הפצעון הראשון קיבלתי כסף וקניתי מייבש פצעים אבל זה היה מאוחר ואסביר: יש פצעים שיוצאים ונעלמים כלא היו. לעומת זאת יש פצעים שיוצאים ומשאירים סימן. למשל יש לי סימן כתם שקרוב לעשור על האף שהיה כתוצאה מפצעון ונשאר כפגם עור. עכשיו כששמתי מייבש פצעים מאוחר יותר זה לא אבד. אחר כך יצאו לי עוד פצעונים ושמתי מייבש פצעים ונשאר כתם אך הפעם הכתם מטושטש יותר לעומת פצעון אחר שהשאיר כתם בסימן אדום שלא נעלם המון זמן. אלו כתמים שנראה שאם לא אעבור איזה משהו הם ישארו שנים. כתמי אקנה-פגמי עור איך שקוראים לזה. השאלה שלי מה ניתן לעשות כדי להעלים את הכתמים האלו שנוצרו מפצעים (חצ'קונים), אותם פצעים שלא נעלמו והפכו לכתמים ונשארים זמן רב מידי ...? שמעתי על טיפול לייזר: האם זה הפתרון הטוב ביותר? האם אחרי הטיפול לייזר העור יהיה חלק ואותו איזור של כתם יהפוך לחלק ויתמזג בהרמוניה עם שאר העור או שבגלל שהלייזר מסיר שכבה מהעור זה יראה כאילו איזור הכתם יהפוך לעור חלק וצעיר יותר בהשוואה לשאר העור (למשל בפילינג בינוני ועמוק מסירים שכבה מהעור והעור הופך לצעיר יותר, אבל בשונה מהסרה נקודתית של הכתם כמו שעושים בטיפולי לייזר, בפילינג בינוני ועמוק זה על כל עור הפנים אז אם אסיר נקודתית שכבת עור בלייזר איפה שהכתם האם יהיה עור חלק וצעיר נקודתית בהשוואה לעור חלק ופחות צעיר בשאר הפנים?) תודה

11/10/2016 | 07:48 | מאת: SOMEONE

לבנתיים זמנית קניתי מחנות איפור קונסילר שמתאים לגוון העור שלי ואני מטשטש איתו את הפצעים-חצ'קונים החדשים וגם הכתמים הקבועים שנוצרו מהפצעים-חצ'קונים - זה בסדר? ובלילה אני מנקה את הפנים מורח קרם לילה על כל הפנים ואז לוקח מי מיסלר (מי פנים) ומנקה נקודתית את איזור הכתם מקרם הלילה ונקודתית עליו שם מייבש פצעים (יותר קל לי למרוח קרם לילה על כל הפנים ונקודתית לנקות את הכתם מקרם לילה ולמרוח מייבש פצעים כי אחרת קשה למרוח קרם לילה על הפנים ולדלג על איזור הכתם או פצע כי יש לא מעט פצעים בפנים בכל מיני איזורים שונים ,קשה למרוח בסיבובים אז מורח כבר על הכל ונקודתית מנקה עם מי מיסלר וצמר גפן ומעל מייבש פצעים והולך לישון. לצערי בשינה כשאני מזיז תראש מצד לצד אז המייבש פצעים נבלע בכרית וחלקו נעלם)

30/10/2016 | 08:59 | מאת: שלי בן-דור

שלום רב, ראשית כל הכבוד על ההקפדה בשגרת הטיפוח שלך. אני ממליצה על שימוש בחומצה אזלאית, לקטית וסליצילית במקום קרם לילה ויתר שגרת הטיפול שציינת, זאת לשם ריפוי הפצעים ולשם טיפול בכתמים שנוצרו. באופן אישי אני מעדיפה טיפול כזה על פני לייזר שמטפל נקודתית במצב בו אתה מגיע לטיפול ולא מונע הופעה עתידית של פצעים וכתמים. בברכה, שלי בן דור 09-9560060

10/11/2016 | 11:22 | מאת: שלי בן-דור

שלום רב, אני ממליצה מאוד על טיפול בבית בקרם פנים המכיל חומצה אזלאית ומטפל בשכבה הקרנית של עורך. מטרתו היא ריפוי מואץ של הפצעים והבהרת הכתמים שנוצרים לאחר החלמת הפצעים ואותם מכנים בשפה המקצועית פיגמנטציה פוסט טראומטית. יש לעשות זאת תוך יעוץ וליווי של קוסמטיקאית פארה רפואית. בברכה, שלי בן דור 054-2332000 או 09-9560060

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים