בעיה מתמשכת ללא פיתרון-אודה לעזרתך הדחופה

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

26/03/2013 | 23:02 | מאת: מעיין

שלום רב, יש לי שתי בעיות שונות שאולי קשורות אחת לשניה ומזה זמן רב אף רופא/ת עור לא ממש מצליח/ה למצוא פיתרון לבעייתי אשר הולכת ומחמירה, ואני ממש אובדת עצות. כעת אני חודשיים אחרי לידה, זה התחיל מגירוד/פריחה בין השדיים שהופיעו במהלך ההריון, בעיקר מתחת שד ימין. קיבלתי מרופאת המשפחה משחת "קומאגיס" ובהמשך דרמקומבין. המשחות עזרו והעלימו את הגירוד במהלך השימוש. אך כל פעם לאחר הפסקת השימוש במשחה לאחר זמן מה הפריחה והגרד חזרו. במקביל הופיע מתחת לשד ימין סימן מתיחה חריג, אשר לאט לאט תפס מימדים מטורפים, גדל והתפשט לאורך כל החלק התחתון של השד, העור נקרע לגמרי ונראה כאילו כל ה"רקמה" יצאה החוצה. לאחר בדיקת קרישיות דם, אולטרסאונד שד וכירורג שד שאמרו שהכול תקין, רופאי העור אמרו לי שאין מה לעשות, לא ברור ממה זה נהיה ואיך אפשר לעצור את זה, "כנראה זה חלק מהתופעות של ההריון "(אם כי אף אחד לא ידע לתת תשובה למה זה קרה דווקא בצד ימין והשד השני נשאר חלק ושלם ללא כל פגע, מה שמוכיח לדעתי שקיים גורם נוסף ולא רק ההריון אותו נוח "להאשים.") .לבסוף רופאת עור פרטית שהגעתי אליה קשרה את התופעה במשחות שקיבלתי במהלך ההריון ואשר הכילו סטרואידים. האם זה ייתכן ??? ואם כך האם יש כאן מקום לרשלנות רפואית ?? בכל מקרה- כעת לצערי הפריחה והגרד בין השדיים חזרו ונראה שזה הולך ומתפשט אך שום טיפול לא עוזר, הרופאים חוששים שוב לתת משחות סטרואידיות מחשש שאכן יש קשר בין הדברים, משחה אנטי פטרייתית ללא סטרואידים - "בייבי פסטה" גם היא לא עזרה, ולבסוף גם נתנו לי תמיסה אנטיביוטית לטיפול באקנה (אקנמיצין) אשר גם היא לצערי לא עזרה. הגירוד מתחזק (למרות שאני מתאפקת לא לגרד כלל) הפריחה מתפשטת, וזה כבר גורם לי לכתם מכוער בעור. אני מרגישה שאף רופא לא באמת מבין את הבעיה, ושסתם עושים עלי נסיונות ונותנים לי תרופות לא מתאימות שלא פותרות את הבעיה מהיסוד. אשמח מאוד לחוות דעתכם ו/או המלצתכם הדחופה. תודה מראש על תשומת הלב, וחג שמח

31/03/2013 | 15:46 | מאת: מיכל לזרוביץ

מעין שלום רב, יש לאבחן לפני שנותנים לך עצות. בברכה, ד"ר מיכל לזרוביץ N.D נטורופתית, אחות מוסמכת ומומחית בטיפולים טבעיים www.ginko-natural.com michal@ ginko-natural.com 054-6499302

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים