סדקים בציפורניים בידיים

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

23/06/2012 | 19:45 | מאת: טלי

שלום רב, לאחרונה יש לי סדקים בציפורניים והן אף מתפצלות לאורך כל הציפורן. ברצוני לדעת ממה זה נובע ואיך מטפלים? בברכה טלי

26/06/2012 | 06:27 | מאת: מיכל לזרוביץ

טלי שלום רב, יש לאבחן ולראות האם תזונתך מאוזנת. הציפורניים (כמו גם השיער) בנויות מחלבונים (קראטין) ומינרלים (אבץ). החשוב שבחלבונים הוא הקארטין שמיוצר על ידי חומצות אמינו ולכן חשוב לספק לגוף חומצות אמינו וחומצות שומניות בלתי רוויות. כלומר יכול להיות כי חסר בחלבון יגרום לשיבוש באספקת חומצות האמינו החשובות וההכרחיות לבניית הגוף ולקיום תקין של כל פעולותיו כולל, נשירת שיער, ציפורניים שבירות וחלשות.קיימות גם תערובות של שמנים ארומאתיים להמרצת צמיחה של ציפורניים חזקות ובריאות. מצד שני סיבה מאד שכיחה נוספת לשבירות בציפורניים היא יובש שלהם, על רקע שימוש בלק, מחזק ציפורניים ואצטון, רחצה תכופה של האצבעות במים חמים ודטרגנטים חזקים מידי – כל אלו מייבשים את הציפורן. לכן אני מציעה לך ללכת לאבחון וטיפול נטורופתיולודא את סיבת שבירות הציפורניים, יכול להיות שיש חסרים בתזונתך במקביל תנסי להימנע ממים חמים , סבונים מייבשים וכו'. לרכך עם שמן ציפורניים (ניתן להשתמש בשמן אבוקדו/זית) או קרם. במידה ואת מעוניינת באבחון וטיפול אישי את מוזמנת ליצור עימי קשר. בברכה, ד"ר מיכל לזרוביץ, N.D נטורופתית ואחות מוסמכת www.ginko-natural.com מייל: [email protected] 0546499302

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים