אבסס בעצם הזנב

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

14/06/2012 | 10:24 | מאת: מירב

בעלי סובל מהתופעה מלפני 10 שנים .בתקופת הצבא פתחו לו וניסו להמנע מניתוח , אך זה חזר והוא נותח - לפני 3 שנים זה חזר שוב מלווה בהפרשות ונותח בביח ביקור חולים ע"י ד"ר דן אודנהיימר , כעת יש לו שוב כאבים עזים באותו המקום . כנראה שימליצו לנו על ניתוח שוב. אני רוצה לדעת האם ישנה אפשרות לטיפול אלנטרנטיבי וטבעי לתופעה? והאם את יודעת איך אפשר למנוע את החזרה של התופעה כל כמה שנים . תודה רבה

17/06/2012 | 09:15 | מאת: מיכל לזרוביץ

מירב שלום רב, האם מדובר בסינוס פילונידלי? אם כן קיימת חדירה של שיער לתוך חלל קטן תת עורי באיזור עצם הזנב. ברור שמצב זה יכול להיזדהם ואז נוצרת דלקת ובהמשך מתפתחת מורסה או אבצס. אם כבר יש אבצס הוא מחפש דרך לצאת החוצה והדבר מלווה בכאבים חזקים. כשיש מורסה מנקזים בלבד ובהמשך יש צורך לנתח ולהוציא את כל הסינוס בהרדמה .באופן עקרוני לא כל סינוס נזקק לניתוח אלא אם כן יש דלקות חוזרות. בכל מקרה כשיש אבצס לא מנתחים אלא כפיתרון ביניים מנקזים. רק לאחר מכם מנתחים ומוציאים את הסינוס. תהליך ההחלמה מספר שבועות. הכירורג יסביר לכם. לבריאות ד"ר מיכל לזרוביץ N.D נטורופתית ומומחית בטיפולים טבעיים http://www.ginko-natural.com 0546499302

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים