ציפורן חודרנית

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

10/12/2011 | 00:03 | מאת: פרד

שלום מיכל. כשנה יש לי ציפורן חודרנית בבוהן. מצבה לא החמיר ולא השתפר. מבחינת כאבים לרוב איני מרגיש דבר, אלא אם אני עם נעליים. רציתי לדעת אם ציפורן חודרנית יכולה להעלם עם הזמן מבלי התערבות חיצונית - ניתוח, משחות וכו'. מכיוון שמדובר רק בבעיה "אסתאטית" ולא בסבל איני רוצה ללכת לרופא לעבור את הייסורים של הניתוח. דרך אגב, אני בן 21 וזו הציפורן החודרנית הראשונה בחיי. לדעתי הופיעה בשל מכה ו/או נעליים לוחצות. תודה מראש. פרד.

13/12/2011 | 19:11 | מאת: מיכל לזרוביץ

פרד שלום רב, ציפורן חודרנית עשויה לגרום לזיהום ועל יש צורך לטפל. אתה יכול לנסות טיפול טבעי: תכין מכל צמח חליטה (רבע כוס צמח מרווה ורבע כוס צמח אכילאה בנפרד) בתוך מים רותחים, ולחכות 15 דקות. להשרות את הרגל במים חמימים בקערה, להוסיף את חליטות הצמחים , להוסיף חצי ספל של מלח ים וכמה טיפות שמן אתרי לוונדר טהור. להשרות את הרגל בתוך המים כרבע שעה. לייבש היטב את הרגל. לאחר מכן לקחת קיסם עטוף עם צמר גפן להכניסו מתחת לציפורן בקצה במקום החדירה כך שהציפורן תקבל את התחושה לגדול גבוה יותר ובכיוון אחר ומעל העור. לשים לאחר מכן שמן אתרי קורנית, לבנדר או עץ התה כדי לנטרל את הזיהום. בכל מקרה אתה מוזמן לטיפול פרטני במידה ותהיה מעוניין. בברכה, מיכל לזרוביץ N.D נטורופתית, אחות מוסמכת ומומחית לרפואה טבעית www.ginko-natural.com 0546499302

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים