lichen planus

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

02/11/2011 | 13:15 | מאת: סי

שלום. לפני למעלה מחצי שני החלו להופיע קבוצות של מעין תפרחת בקבוצות קטנות באיזור הבטן והרגליים. חלקם גדלו עם הזמן והתנפחו וחלקם נשארו קטנים.הדבר לווה בגירודים קשים. לאחר מס' פניות לרופאי עור נלקחה ביופסיה.לפי התוצאות נמסר לי שהסממנים הם של LICHEN PLANUS. נמסר לי שלא ידוע מה הגורם. ניתנה לי משחה DERMOVATE. אין שינוי משמעותי. האם ניתן לקבל את עזרתכם/מידע.האם ייתכן שהמחלה קשורה למוצא?

03/11/2011 | 20:21 | מאת: מיכל לזרוביץ

סי שלום רב, לא ידוע לי כי המחלה קשורה למוצא. ברפואה הטבעית מומלץ: להימנע ממתוקים וסוכרים, שומנים ומטוגנים כי הם "דופקים" את מע' החיסון. להרבות במזון שמכיל אנטיהיסטמינים טבעיים ,ויטמינים מסוג B וצמחי מרפא אדפטוגנים שהם מחזקים (ג'ינסנג וכו).אם יש גרד ניתן להיעזר בפורמולות ארומטיות נגד גירוד וכמובן להימנע ממתחים מיותרים אם תרצי סיוע אישי יותר לגבי הטיפול הטבעי אשמח לסייע לך לבריאות מיכל לזרוביץ N.D נטורופתית ומומחית לרפואה טבעית www.ginko-natural.com 0546499302

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים