עיקצוצים/ גירודים ברגליים לאחר מקלחת

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

08/08/2006 | 21:42 | מאת: מיטל

שלום אני בת 29 . מאז גיל ההתבגרות אני סובלת ( בעיקר בחודשי הקיץ - יולי ואוגוסט) מעיקצוצים מעיקים ברגליים ( בשוקיים) המובילים לגירוד עיקש שלי המופיע לאחר מקלחת. התופעה מחריפה לאחר גילוח הרגליים. התחושה היא כאילו משהו מתוך הגוף דוקר אותי ואין לי שום אפשרות לשלוט בזה מלבד לגרד במשך כחצי שעה, וכאשר אני מתחילה לגרד הגירוד מחריף ומוביל לגירודים בירך. יש לציין שעיקצוצים חלשים מופיעים גם בידיים . איזו מחלה זו? מה עושים כדי להיפתר מזה? תודה על עזרתך

08/08/2006 | 21:51 | מאת: מיכל לזרוביץ

מיטל ערב טוב קשה לומר מה הבעיה מבלי לבדוק ולאבחן את הבעיה. גרד לאחר מקלחת זוהי תופעה די נפוצה, יכול בהחלט להיגרם כתגובה לרחצה במים חמימים אך גם יכול יכול להיגרם ממס' סיבות נוספות כגון אלרגיה או אורטיקריה בגלל חשיפה למים, אלרגיה לסבון או שמפו, גם שטיפת הגוף יכולה לגרום לכך כי מוסר השומן הטבעי של העור בזמן הרחצה. בכל מקרה כדאי לגשת לאבחון אצל אלרגולוג (מומחה לאלרגיות) לצורך אבחון. אך בינתיים מה שאני כן יכולה להציע: להשתדל להתנגב כמה שפחות ובמקום זאת להטפיח קלות את המגבת על הגוף, שימוש בסבונים בעלי לחות (ללא בושם) כאשר העור עדיין לח אחרי הרחצה. יחד עם זאת ניתן באמצעות שמנים מיוחדים לעזור , מסכות לחות טובות ולהימנע מסבונים. אני ממליצה לך על פורמולות המכילות קלנדולה או לבנדר ובכלל לאמבט ניתן להוסיף שמנים כגון שקדים, חוחובה וכו'. לבריאות ד"ר מיכל לזרוביץ

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים