קרחת קטנה ומוזרה בראש מלא שיער- איך?

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

26/12/2005 | 21:11 | מאת: גדעון

שלום ד"ר היום הלכתי להסתפר לאחר שהשיער שלי היה באמת מלא מתמיד. והספר שם לב שיש לי קרחת קטנה בערך 2 ס"מ אורך ו1.5 ס"מ רוחב לערך ומוחבאת מאחוריי השיער שלי בחלק האחורי של הראש. הקרחת ממש ריקה ריקה משיער. בד"כ כלל שיערי בעל מראה מלא אך דליל במקצת עקב נשירה. האם הינך מכיר תופעה כזאת שפתאום יש קרחת כזאת לבעל מראה שיער מלא בכל הראש? מה לעשות עם זה איך מטפלים? איך אני מצמיח שם שיער בחזרה? תודה.

27/12/2005 | 20:50 | מאת: מיכל לזרוביץ

גדעון ערב טוב לתופעה קוראים קרחת איזורית או אלופציה אראטה ,זוהי קרחת איזורית ,נשירה זו יכולה להופיע בכל מקום אחר בגוף. המדובר במחלה אוטואימונית (כלומר הגוף מייצר נוגדנים נגד השיערות) ולעיתים מתפרצת על רקע של סטרס נפשי. אך לא ברור אם הסטרס גורם לזה או שהבעייה מכניסה את האנשים לסטרס... מה הבשורה המעודדת? בכ-80% מהמקרים הצמיחה של השיער מתחדשת מעצמה. קיימים טיפולים שונים ברפואה הקונבנציונלית כמו סטרואידים שמטרתם להצמיח את השיער. ניתן לבצע בדיקות דם כגון ספירת דם, תפקוד בלוטת התריס ורמת ברזל וגילוי נוגדנים ספציפיים. אם אתה מעוניין בטיפול טבעי לבעייה (וטיפול טבעי זהו תחום התמחותי) הרי שאני ממליצה לך לעבור אבחון מסודר . האם יש חסרים כלשהם אצלך?. בסוף הייעוץ אפשר יהיה להתאים לך את הטיפול הספציפי המתאים. תזונה המכילה את המרכיבים שהשיער זקוק להם, מינרלים וויטמינים, חומצות אמינו וחומצות שומן חיוניות. קיימות גם תערובות של שמנים ארומאתיות שמורחים על הקרקפת שיכולות לעזור. לבריאות ד"ר מיכל לזרוביץ

28/02/2017 | 13:19 | מאת: irit

האם משחת דרמובט תוצרת U K מתאימה? אנא תגובתך, בתודה מראש

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים