שאלה

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

03/07/2005 | 01:35 | מאת: עינת

בזמן האחרון מגרד לי הראש, אני חופפת אותו פעמיים או 3 בשבוע ויש לי קשקשים. האם כדאי לי לעבור לשמפו טיפולי נגד קשקשים ? [אני חופפת בשמפו נגד קשקשים]

03/07/2005 | 15:38 | מאת: מיכל לזרוביץ

עינת צהריים טובים האם מדובר בסבוראה או קשקשת קלה? כדאי שרופא עור יעשה לך אבחון. את יכולה להשתמש בשמפו נגד קשקשים שמכיל גם חומר אנטי פטרייתי, חשוב לא "להידבק" לשמפו אחד אלא להחליפם מידי פעם כי ההשפעה פוחתת עם הזמן. יש גם קשר בין מצבי מתח לקשקשים וחסר באבץ. אבל יש גם אלטרנטיבה טבעית לטיפול בקשקשת: ?עיסוי הראש עם שמן רוזמרין. פעולה זו ממריצה את זרימת הדם לקרקפת ומזינה את העור. ?עיסוי ומריחת זרעי פשתן טחונים גם יכולים להבריח קשקשים ?עיסוי עם מרתח סרפד- להרתיח סרפד , לאחר מכן לחכות שיתקרר כ-20 דקות ולעסות את הקרקפת (הסרפד מפחית את הפרשת החלב) ?לעבור לשתיית חליטת צמחים: שימי בכוס מים רותחים רוזמרין ועלי סרפד, תכסי, תחכי כ-15 דקות. מסננים ושותים. צמחים אלו עוזרים להוריד את השומניות והיווצרות הקשקשים. לבריאות מיכל

03/07/2005 | 18:16 | מאת: ד"ר יוסף שירי

ניתן גם להוסיף בנוסף לעצה של מיכל גם שימוש פעם או פעמיים בשבוע לפי הצורך גם שימוש בשמפו רפואי כגון ALPHOSYL או SELSUN ד'ר שירי

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים