קנדידה

דיון מתוך פורום  מיקרונידלינג - טיפול וטשטוש צלקות

07/10/2005 | 10:58 | מאת: סו

שנה טובה הומלץ לי על דיאטה לקנדידה הכין אוכל לקבל הוראות מפורטות על כך תודה

לקריאה נוספת והעמקה
09/10/2005 | 09:20 | מאת: מיכל לזרוביץ

סו בוקר טוב 1. מזון מומלץ לניטרול קנדידה: על מנת לחזק מערכת חיסונית מומלץ להרבות בירקות טריים, דגנים מלאים ומקורות איכותיים של חלבון רזה כגון קטניות, עדשים, דגים ועוף אורגני. לאכול יוגורט לא ממותק כל יום המכיל חיידקים פעילים. יוגורט הוא אחד המקורות הטובים לחיידקים ידידותיים, אך צריך להקפיד לאכול את אלו המכילים מספיק חידקים ידידותיים. יש לשים לב שעל האריזה יהיה רשום אחד או יותר מהמרכיבים הבאים: Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus bulgaricus, Strepococcus thermophilus. כאשר רוכשים את היוגורט לשים לב כי כתוב שמכיל חיידקים "חיים" או "פעילים". מאחר וסוכר מעודד הופעת הקנדידה וצמיחתה מומלץ לקנות יוגורט לא ממותק. כרוב כבוש ומיסו גם יעילים כי מכילים חיידקים ידידותיים. (מיסו היא עיסה מלוחה, כהה וסמיכה המשמשת כבסיס לתיבול. הטעם דומה לרוטב סויה והיא גם מיוצרת מפולי סויה ומלח ים שעברו תהליך התססה מיוחד, ארוך ומבוקר. יש גם סוגי מיסו מדגנים פרט לסויה. מותר גם שמרי בירה (למרות השם הם אינם מעודדים קנדידה אלביקנס, למעשה הם מחזקים את המע' האימונית לכן מומלץ להוסיפם לסלט ומאכלים אחרים). ירקות ומשקאות ירוקים גם מועילים ומחזקים עמידות לטיפול. מומלץ לשתות 8 כוסות של מים איכותיים על מנת לשטוף החוצה את טוקסיני פטרת השמרים. זרעי פשתן 1-2 כפות ליום (לזרעי פשתן תכונות אנטי פטרייתיות). 2) מזון לא מומלץ: הפטריה שגורמת לקנדידיאזיס ניזונה מסוכר ושמרים לכן יש להימנע ממזונות (במיוחד אלכוהול) המכילים חומרים אלו במיוחד בשלב הראשוני של הטיפול. הרבה אנשים עם קנדידיאזיס סובלים גם מאלרגיה שאיננה מאובחנת. במשך תקופת הזיהום של הפטריה להימנע ממזונות המכילים עובש (גבינות עובש, בוטנים, חמאת בוטנים). להימנע ממזונות מזוקקים המכילים סוכרים רבים. להימנע מפירות או מיצי פירות בזמן השלב הראשוני לטיפול (בחודש הראשון). חשוב מאד גם להימנע מאכילה בין הארוחות. לבריאות וגמר חתימה טובה מיכל לזרוביץ

מנהל פורום מיקרונידלינג - טיפול וטשטוש צלקות