אישה חזקה ?

דיון מתוך פורום  צמיחה אישית ונשית - מעגל נשים

19/12/2005 | 07:59 | מאת:

בוקר של אור לכולנו בעקבות הדיון שפתחה ב.ג אני שואלת מי היא ***אישה חזקה*** ??? האם אישה חזקה היא זו ההולכת עם הרגשות שלה עד הסוף ? או שמא זו הרואה כמה צעדים קדימה ? איך בעצם אנחנו מגדירות את אותה ***אישה חזקה*** ??

19/12/2005 | 08:47 | מאת: שירה

בוקר טוב אסנת ! (בוקר לא מספיק חורפי עבורי אבל מילא...) לא בטוחה שאני יודעת את התשובה לשאלה הרחבה הזאת, מהי או מי היא אישה חזקה. כמו כולנו, אני מניחה שגם אני לפעמים מרגישה חזקה ועוצמתית ובפעמים אחרות מרגישה הכי חלשה שבעולם. החוזק מגיע ממקומות של בטחון עצמי, של עמידה על עקרונות וערכים, של שמירה על כבוד עצמי וגם באמצעות תמיכה במישהו אחר - חזק קצת פחות. החולשות מגיעות בדיוק מהמקומות ההפוכים, כנראה... כשאני מרגישה נשלטת בידי מישהו אחר, כאשר אני מרגישה שהתנהגו אלי (או אל מישהו אחר יקר ללבי) בחוסר צדק ולמרות כל הנסיונות - אני לא מצליחה להוציא את הצדק לאור. כשאני נתקלת בדברים שאין בכוחי לשנות למרות כל הרצון והכמיהה - - - אז אני מרגישה הכי חלשה שבעולם, וזו הרגשה מאוד מאוד מתסכלת. להיות אישה בימינו זה אמנם עדיף עשרת מונים על מעמדה של האישה לפני 50 שנה, אבל עדיין - בסקר שהתפרסם רק לפני ימים מספר, מתברר שנשים עדיין מרוויחות רק שלושת רבעי משכורת של גברים על אותה עבודה בדיוק (!!) בגלל שום סיבה אחרת פרט לכך שהן נשים... אז מי היא אישה חזקה ? אישה שמתקוממת כנגד הנתון המחליא הזה, ושעושה כל שביכולתה על מנת שבעוד 50 שנה, הנכדות שלנו כבר לא יצטרכו לקרוא נתונים דומים בסקר שיתפרסם בזמנן. שבוע טוב מאוד :-) שירה

19/12/2005 | 08:56 | מאת:

אכן שאלה רחבה אשר יכולה לפתוח דיון נרחב ומלמד במיוחד. השאלה שלי עלתה מההודעה של ב.ג ומן המחמאה שהיא קיבלה שהגדירה אותה כאישה חזקה. בתורת הקלפים מסופר סיפור מסע שהעיקרון שלו הינו צמיחה רוחנית להגעה למודעות עצמית. ולמעשה אישה חזקה היא אישה בעלת מודעות עצמית. ומהי מודעות עצמית ? שוב על פי הקלפים, כי זו הרי דרכי, מודעות עצמית משלבת בין ההיגיון לבין הרגש. אם נחזור שוב לב.ג אזי היא אכן אישה חזקה במיוחד ולו בגלל שלמרות רגשותיה - פגיעה, כאב, עלבון, כעס - היא איזנה עם ההיגיון - בית, ילדים, מעידה חד פעמית ועוד - ועשתה את ההחלטה שלה. מה דעתך ?

19/12/2005 | 10:57 | מאת: מילי

אשה חזקה זו אשה שהולכת עם האמת הפנימית שלה, עם האני האמיתי שלה, מממשת אותו. מיישמת. אשה חזקה היא אשה שמודעת לכישורים וליכולות שלה, גם אם הסביבה משדרת לה דברים אחרים. אשה חזקה היא אשה שלא קונה מחמאות בקלות אם הן נראות לה לא אמיתות ומהלב אלא אינטרסנטיות. אשה חזקה היא אשה שמשנה את הגישה שלה כשהיא חושבת שצריך לעשות את זה. אשה חלשה היא אשה שמשנה את הגישה שלה בגלל דעת החברה. אשה חזקה היא אשה אמיצה. אשה אמיצה היא אשה שמבחינה בין הקש לבין התבן ופועלת על פי זה. אשה חזקה היא אשה שמרשה לעצמה להיות עוצמתית. אשה חזקה היא אשה שמרשה לעצמה להיות עדינה כשצריך. אשה חזקה היא אשה שהשכל לא מוביל לה את הרגשות, והרגשות לא מובילות אצלה את השכל. הם פוסעים בהרמוניה. היא מנתחת את המצב על כל צדדיו. אשה חזקה היא אשה חכמה. אשה חזקה היא אשה שמכירה בערכם של הרגשות ושל השכל. אשה חזקה מכירה בערכה ולא מבזבזת את עצמה, זה הדבר הכי יקר שיש לה. אשה חזקה יודעת שהיא החברה הכי טובה של עצמה. אשה חזקה יודעת לעשות החלטות ובחירות נכונות. יש עוד כל-כך המון.

19/12/2005 | 13:28 | מאת:

מילי יקרה אני בהחלט מסכימה עם כל שכתבת כאן אבל שאלות השאלות היא כיצד מגיעםי למצב הזה ? איך אישה יכולה להביא את עצמה להיות כזו ?