בעיה

דיון מתוך פורום  צמיחה אישית ונשית - מעגל נשים

19/11/2005 | 22:28 | מאת: מרי

אני בת 17 וחצי ויש לי בעיה שאני לא מצליחה להכניס טמפון. קיבלתי את המחזור בגיל 14 וכשאני מנסה אני מנסה עם ההכי קטן,עם מראה ובלי לחץ ואני עדיין לא מצליחה. התייעצתי עם גניקולוג והוא הציע לבדוק אותי ולא רציתי. לדעתי הבעייה היא בחור עצמו אבל הייתי רוצה חוות דעת בנושא. דבר שני,רציתי לדעת עד כמה נפוץ העניין של הורדת שיער הערווה,ובאיזה שיטה,ואם אלך לגיניקולוג האם אני צריכה להוריד אותו?

20/11/2005 | 08:47 | מאת:

בוקר של אור מרי, איננו פורום רפואי מקצועי ואת מוזמנת לנווט את שאלתך בין שפע הפורומים הרפואיים המקצועיים כאן באתר. לענין שיער הערווה אין צורך להוריד אותו כאשר הולכים לגינקולוג. יש מקום ומומלץ לשמור על הגיינה בכלל ובפרט כשהולכים לגיניקולוג אבל ממש אין צורך מיוחד להוריד את שיער הערווה. זה נתון לשיקולך בלבד. בהצלחה, אסנת.

20/11/2005 | 22:01 | מאת: פלה

ברצוני בכל זאת לענות על השאלה שלך. לא מהיבט רפואי, אלא מכיוון אחר לגמרי, ומהניסיון שלי. טמפון שלא נכנס יכול להיות קשור למצב טבעי ופשוט של התנגדות של הגוף. לא לכל אחת מתאים השימוש בטמפונים, ויכול מאוד להיות שהגוף שלך מביע את זה בכיווץ האיזור, כך ששהרגשה היא שהטמפון פשוט לא עובר. אני הייתי מציעה לך לא להתעקש ולהשתמש בתחבושות... בקשר לגילוח שער הערווה, אני שואלת את עצמי- למה?... הגוף שלנו הוא יפהפה, ולא הייתי נותנת לאופנה זו או אחרת לשכנע אותי לעשות דבר תמוה כל כך. רק נקודה למחשבה... בהצלחה פלה

21/11/2005 | 09:08 | מאת: שירה

הי מרי אהבתי את שתי התשובות שניתנו לך כאן ואני מסכימה עם שתי הנשים החכמות שיעצו לך. יחד עם זאת, אני כן הייתי מציעה לך לקבל את הסכמתו של רופא הנשים שלך לבדוק אותך, למרות שאני מבינה שאת חוששת ולא רוצה. אגב, בהנחה שאת בתולה (וכך משתמע מדברייך) אין לך מה לחשוש כי הוא לא יבצע בדיקה של ממש אלא מן הסתם רק יסתכל, ולא ישתמש במכשירים כלשהם. חשוב בכל זאת שהוא יראה מה קורה, כי יש מצבים גופניים מסויימים בהם קרום הבתולים הוא כזה שאינו מאפשר חדירה של טמפון או כל דבר אחר, ורצוי לדעת זאת מראש, כדי למנוע תסכול מיותר בהמשך. שיהיה בהצלחה שירה

21/11/2005 | 10:34 | מאת:

השאלה של מרי מזכירה לי נשכחות... כשהייתי בת 14 נסעתי לבקר את אבא שלי בביתו. אבי ומשפחתו החדשה תכננו לנסוע לים ואילו אני הייתי במחזור ועד אז לא השתמשתי בכלל בטמפונים. אשתו נתנה לי טמפון ואמרה לי שבקלי קלות אני מכניסה אותו למקומו ויכולה ליהנות מן הים. אוקיי. ניסיתי להכניס את הטמפון אבל ללא כל הצלחה. לא רק שלא הצלחתי אלא גם כאב לי בטירוף ! על מה מדברים בפרסומות שאלתי את עצמי ? זה ממש כואב... את הטמפון לא הצלחתי להכניס. לימים הסתבר שבמקום לנסות ולהכניס אותו לאורכו ניסתי לרוחבו... פלא שלא נכנס וכאב ? :)