בעייה

דיון מתוך פורום  צמיחה אישית ונשית - מעגל נשים

14/11/2005 | 14:46 | מאת: תמר

ילדתי לפני כ 9 חודשים ופוטרתי מיד לאחר מכן, אני מנסה נואשות למצוא עבודה והיה נדמה לי שאחרי החגים יתאושש, קו הטלפון שלי דומם מאז, אפילו שיחת עבודה אחת לא היתה, לא ראיון ולא הצעות, אני מפרסמת את קו"ח שלי עם כל משרה שמתפרסמת אבל האכזבה רבה! בנוסף התינוק שלי לא ממש ישן טוב בלילות, ומתעורר ב 4-5 בבוקר....מאז היוולדו. אני ממש מיואשת ולא יודעת מה לעשות עם עצמי!!! החסך בשעות שינה לא עוזר להתאושש.....

16/11/2005 | 07:49 | מאת:

אני לא מצליחה להבין איך אנשים עדיין מעיזים לפטר יולדת. הרי זהו הליך הכי טבעי שרוב הנשים חוות אותו.. .אז לפטר בגלל זה ? פשוט לא ייאמן איך זה עדיין קורה במדינה שמתיימרת להיות מדינה מתוקנת. האם בקורות החיים שלך את מציינת שאת עם ילד ? אולי כדאי למחוק את הפרט הזה וכשתגיעי לראיון בו יווכחו בכישורייך תוכלי לציין עובדה זו וכמובן לאמר שיש לך גם סידור בשבילו והכל... מה דעתך ? לענין ההתעוררות של התינוק. גם אצלי הילדה שלי היתה מתעוררת עם עלות השחר. קראתי לא אחת על כל מיני טריקים כגון: לקחת את הילד למיטה שלך ולנסות לישון ביחד - אם כי העצה הזו לא טובה כי התינוק עלול להתרגל ואז עד גיל מאוחר הוא ימשיך בכך. אפשר להחשיך את החדר וכמו לאמר לילד שעדיין לילה. השאלה היא מה את עושה כשהוא מתעורר... האם את ישר עומדת דום ועל פי ההתעוררות שלו את מתחילה את היום?

16/11/2005 | 10:05 | מאת: שרה

אין לי כל-כך תשובות יותר שאלות. האם יכול להיות שהתינוק קולט ממך את המתח שלך ומושפע מזה? האם יכול להיות שאם תכוונני את עצמך אחרת למען רווחת התינוק שהיא קודמת לרווחתנו יחול שיפור? לא ממליצה לך לשקר בקורות החיים, אלא אם את רוצה להגיע שוב למקום לא הגון. מקום הגון לוקח בחשבון את אמירתך בקשר לכך שיש לך סידור קבוע ובטוח לילד וגם בוחן אותה בהמשך. יש מקומות הגונים. לגלות אחר-כך ששיקרת זה חוסר אמינות, ואולי אפילו עילה חוקית לפיטורין. בקשר לאי-מציאת עבודה אולי יש משהו בקורות החיים שלך, אולי את לא כותבת אותו נכון? אולי בחברה לכוח אדם יוכלו לעזור לך?

16/11/2005 | 14:17 | מאת:

שלום לך שרה לא אמרתי לה חלילה וחס לשקר ולרשום נשואה בלי ילדים אלא פשוט לא לרשום מצב משפחתי. במקרה לאחרונה עיינתי מעט ברשת לגבי כתיבה של קורות חיים והפרט הזה אינו נדרש כחוק בלתי יעבור להבדיל משם ותעודת זהות ופרטי התקשרות. יתרה מכך אמרתי לה בראיון עצמו לאחר שתוכל להראות את עצמה ואת כישוריה לספר על מצבה המשפחתי, מן הסתם היא גם תישאל על כך, ואז לספר שגם יש לה סידור קבוע (במידה ואכן יש לה). בנוסף אני בהחלט מסכימה איתך לענין המתח שייתכן שהתינוק קולט ממנה. התינוקות/ילדים שלנו כל כך רגישים למצב הרוח שלנו שזה פשוט מדהים !