סדנת התמודדות עם תקופת החגים

דיון מתוך פורום  צמיחה אישית ונשית - מעגל נשים

20/09/2005 | 09:52 | מאת: שחר-קבוצות

לקראת השנה החדשה לקחו על עצמם הפסיכולוגים של קהילת "קבוצות" אתגר קהילתי רחב היקף: לקיים ימי סדנה מרוכזים באזורים שונים בארץ בנושא התמודדות עם המצוקות שמעוררת תקופת החגים. לשם כך, פיתחנו סדנה ייעודית להתערבות מניעתית עבור אוכלוסיות בסיכון, המתבססת על שיטות קוגניטיביות-התנהגותיות, שמטרתן לפתח בפרט חוסן פנימי, העצמה ומיומנויות קונקרטיות להתמודדות. הסדנאות תתקיימנה ללא כוונות רווח, במטרה להיטיב עם מצבם של אנשים רבים בישראל המעונינים בסיוע בהתמודדות בתקופת החגים. הקהילה תקיים סדנאות בתל-אביב, בירושלים, בשרון, בבאר-שבע, בחיפה ובכרמיאל. סדנה אחת תונחה בשפה הרוסית, עבור עולים מחבר העמים, ותתקיים בתל-אביב. קהילת "קבוצות" היא יוזמה של מנחים ומטפלים בישראל, המקדמים את העבודה הקבוצתית בציבור. הקהילה שמה לעצמה למטרה לאפשר למשתתפים להצטרף לקבוצות מגוונות, ברמה מקצועית גבוהה ובעלות נמוכה. www.igroups.co.il מנהל פורום יקר, נודה לך אם לא תמחוק מודעה זו שכן הפעילות לא נועדה למטרות מסחריות.

22/09/2005 | 08:22 | מאת:

האם אתן מאלו שממש לא אוהבות את התקופה הזו ורק מחכות שתחלוף או שמא אתן מאלו שממש מצפות לתקופה זו ונהנות מכל רגע ? נושא מעניין.

22/09/2005 | 20:22 | מאת: שירה

שלום יקירתי רק לא מזמן חזרתי הביתה, מותשת ומיובשת (נזכרתי לפני כמה דקות שכל מה ששתיתי כל היום היה רק כוס קפה הבוקר... קורה לי לפעמים שאני עוברת יום שלם ופשוט "שוכחת" לשתות). הנושא של החגים מאוד בעייתי עבורי. מאוד לא אוהבת אותם, מאוד לא מתחברת אל כל המשפחתיות הזו (אבל זה קשור כמובן למשפחה הפרטית שלי ולקשרים הסבוכים שלי עם כל אחד מהם). בן זוגי לשעבר ואני נהגנו במשך כמה שנים להתמיד במסורת חביבה שארגנו לנו, לצאת לחופשה זוגית בכל פעם כשהיה מתקרב איזה שהוא חג מאיים במיוחד (במיוחד פסח, עם ליל הסדר הזוועתי). היינו קופצים לחו"ל לאיזה דיל לא יקר, או חופשה בארץ לאיזה צימר או משהו כזה. כל דבר, העיקר להתחמק בהצלחה מהמשפחתיות הסמיכה והדביקה הזו. ברור לי שיש משפחות אחרות, ואני רואה סביבי אנשים שמאוד מתלהבים מההזדמנות לשבת סביב שולחן האוכל עם בני משפחה וקרובים יקרים, אבל כפי שנאמר - לא בבית ספרי... :-) היתרון היחיד מבחינתי לתקופה הזו, הוא ימי החופש שזה מאפשר לי מהעבודה. (גם זה משהו !) ואיך את שורדת את התקופה הלחוצה הזו ?