וגיניסמוס - מה לעשות? משהי עברה דבר דומה?

דיון מתוך פורום  צמיחה אישית ונשית - מעגל נשים

16/09/2005 | 10:03 | מאת: אורן

אנו זוג נשוי טרי, היא בתולה ואני מנוסה. ניסינו לשכב אבל לא הצלחתי להחדיר את הפין והרגשתי שהיא מקשיחה את פתח הנרתיק. היא מעוניינת מאוד לשכב ומעודדת אותי מאוד, אפילו עד לנקודה שהישתכרה במכוון וביקשה שאעשה זאת למרות הכאב. למרות זאת, הכאב מכניע אותה והיא פשוט "קורסת". האם מדובר כאן בבעיה פסיכולוגית או שתיתכן בעיה פיזית אחרת? מהם דרכי הטיפול, והאם יש אפשרות לפתור זאת כירורגית?

18/09/2005 | 14:05 | מאת: יעלי

אורן שלום, עד כמה שידוע לי זו תופעה פסיכולוגית שניתן לטפל בה. אני מציעה פשוט לפנות לרופא המשפחה או רופא הנשים, הם ידעו לאן להפנות אתכם ומה להציע לכם. בהצלחה ומזל טוב לנישואיכם. יעל

30/09/2005 | 02:01 | מאת: איילת

חשוב מאוד לדעת שישנה תופעה שאיננה פסיכולוגית ומשום מה היא ידועה למתי מעט. האישה סובלת מכאב במהלך קיום יחסי מין בעקבות בעיה פיזיולוגית הניתנת לטיפול- עד כה נשים אלה חוו תסכול מאחר ותמיד נאמר להן שזה פסיכולוגי- מה שיצר בושה וריחוק מהבן זוג. חשוב מאוד ללכת ולבדוק אצל רופא מומחה את הבעיה. לא כל הרופאים מודעים לכך. יש פורום מיוחד לבעיה זאת באחד מהאתרים. לא לוותר ולאתר רופא/ה שמכיר בעיה זאת ויודע לבדק אם קיימת. חברה טובה שלי ממש הוצלה ע"י רופאה יקרה ששכחתי את שמה. (אם לא היה אמצע הלילה הייתי בודקת איתה). היא הציעה לה מס' דרכים לטיפול כשהראשון והעדין הוא דיאטה מסוימת- של מאכלים שעליה לוותר עליהם - אחרי חודשיים היא נהנתה לראשונה ממין.

30/09/2005 | 02:01 | מאת: איילת

חשוב מאוד לדעת שישנה תופעה שאיננה פסיכולוגית ומשום מה היא ידועה למתי מעט. האישה סובלת מכאב במהלך קיום יחסי מין בעקבות בעיה פיזיולוגית הניתנת לטיפול- עד כה נשים אלה חוו תסכול מאחר ותמיד נאמר להן שזה פסיכולוגי- מה שיצר בושה וריחוק מהבן זוג. חשוב מאוד ללכת ולבדוק אצל רופא מומחה את הבעיה. לא כל הרופאים מודעים לכך. יש פורום מיוחד לבעיה זאת באחד מהאתרים. לא לוותר ולאתר רופא/ה שמכיר בעיה זאת ויודע לבדק אם קיימת. חברה טובה שלי ממש הוצלה ע"י רופאה יקרה ששכחתי את שמה. (אם לא היה אמצע הלילה הייתי בודקת איתה). היא הציעה לה מס' דרכים לטיפול כשהראשון והעדין הוא דיאטה מסוימת- של מאכלים שעליה לוותר עליהם - אחרי חודשיים היא נהנתה לראשונה ממין.

30/09/2005 | 02:01 | מאת: איילת

חשוב מאוד לדעת שישנה תופעה שאיננה פסיכולוגית ומשום מה היא ידועה למתי מעט. האישה סובלת מכאב במהלך קיום יחסי מין בעקבות בעיה פיזיולוגית הניתנת לטיפול- עד כה נשים אלה חוו תסכול מאחר ותמיד נאמר להן שזה פסיכולוגי- מה שיצר בושה וריחוק מהבן זוג. חשוב מאוד ללכת ולבדוק אצל רופא מומחה את הבעיה. לא כל הרופאים מודעים לכך. יש פורום מיוחד לבעיה זאת באחד מהאתרים. לא לוותר ולאתר רופא/ה שמכיר בעיה זאת ויודע לבדק אם קיימת. חברה טובה שלי ממש הוצלה ע"י רופאה יקרה ששכחתי את שמה. (אם לא היה אמצע הלילה הייתי בודקת איתה). היא הציעה לה מס' דרכים לטיפול כשהראשון והעדין הוא דיאטה מסוימת- של מאכלים שעליה לוותר עליהם - אחרי חודשיים היא נהנתה לראשונה ממין.

30/09/2005 | 02:01 | מאת: איילת

חשוב מאוד לדעת שישנה תופעה שאיננה פסיכולוגית ומשום מה היא ידועה למתי מעט. האישה סובלת מכאב במהלך קיום יחסי מין בעקבות בעיה פיזיולוגית הניתנת לטיפול- עד כה נשים אלה חוו תסכול מאחר ותמיד נאמר להן שזה פסיכולוגי- מה שיצר בושה וריחוק מהבן זוג. חשוב מאוד ללכת ולבדוק אצל רופא מומחה את הבעיה. לא כל הרופאים מודעים לכך. יש פורום מיוחד לבעיה זאת באחד מהאתרים. לא לוותר ולאתר רופא/ה שמכיר בעיה זאת ויודע לבדק אם קיימת. חברה טובה שלי ממש הוצלה ע"י רופאה יקרה ששכחתי את שמה. (אם לא היה אמצע הלילה הייתי בודקת איתה). היא הציעה לה מס' דרכים לטיפול כשהראשון והעדין הוא דיאטה מסוימת- של מאכלים שעליה לוותר עליהם - אחרי חודשיים היא נהנתה לראשונה ממין.