משהו רע שקורה בזמן האחרון

דיון מתוך פורום  צמיחה אישית ונשית - מעגל נשים

20/06/2005 | 17:54 | מאת: אביבית

שלום אסנת, ראשית ברכות חמות על הפורום החדש. שאלתי היא כזאת, לאחרונה אני מרגישה שיש אנשים רעים שמנסים לסכסך ולנסות לעשות לי רע, בכל מה שקשור לחיים ולעשייה שלי. אני מנסה תמיד להיות הכי בסדר שאפשר, ותמיד הכל "נופל" עלי ונעשה לי רע. לאחרונה חבר ניסה לסכסך ביני לבין בעלי, ושנינו עברנו גהנום. עד שהכל הסתדר. החבר הזה מצטער, ואמר שזה לא בכוונה, אבל... קשה לי להאמין, יש דברים שנעשה בכוונה, כדי לגרום רע, אז... לדעתי זה סתם תרוץ כדי שנסלח לו. לדעתי זה דבר בלתי יסולח אמנם אסור ולא בריא לשמור טינה, אבל.... קשה לי ולבעלי לסלוח לו על מה שעשה. מה דעתך בנושא? אשמח לשמוע חוות דעת.

20/06/2005 | 21:14 | מאת: נינה

היי אביבית במקרה של החבר , אני תוהה מה היה לו להרוויח... לדעתי יש מקום לסליחה. לסלוח זה כוח ושלמות ואת ובעלך כרגע הם בעלי השליטה. אני בטוחה שהוא מודע לזה שהתנהגותו להבא תבחן על ידכם. הקפידי לא להכנס למצב של חשדנות לאנשים(אלא אם כן הוכח כמו במקרה החבר), זה עלול לשבש את חיי היומיום ולקלקל את השמחה שבהם. נינה

20/06/2005 | 21:53 | מאת: אביבית

נינה שלום, תודה על המילים, התרגשתי לקרוא את תגובתך. אני כרגע במצב רגיש, ואין לי מקום ואת הכוח לסלוח, אני לא כואסת על אותו חבר, אבל... להבא אנחנו נדע איך לבחור את החברים שלנו בקפידה כמובן. בכל מקרה, אני מאחלת לך המון הצלחה וכיף בחיים. בריאות, אהבה ותקוה לכל התגשמות משאלות ליבך לטובה. אביבית.

20/06/2005 | 22:33 | מאת: אילנית

היי אביבית, לא ציינת במפורש מה החבר ניסה לעשות, אני מניחה שהחבר הפיץ שמועות עליך או על בעלך ובכך הוא גרם לסכסוך. אם יש אמון בינך לבעל והמערכת יחסים תקינה, עוברים את המכשול וממשיכים הלאה. לצערי ומניסיון אישי,קשה מאוד לתהות על קנקנם של מכרנו עד לאותם רגעים בהם אנו זקוקים להם ( ואז רואים מי באמת חבר ומי לא) או ברגע שהם בוגדים בנו. זו בחירתכם האם להמשיך בקשר עם החבר או לא, אך לדעתי תאמרו לו שסלחתם למרות שלא שכחתם את הנעשה. בטוחה אני שלא תחזו להיות איתו בקשר כבעבר, אך אם יש לכם חברים משותפים והסיכוי לפגוש בו הם גדולים, עדיפה המחילה על הטינה. בהצלחה, אילנית

20/06/2005 | 22:49 | מאת: אביבית

אהלן אילנית מה שלומך? תודה על תגובתך, ולשאלתך מה אותו חבר ניסה לעשות, פשוט הוא ניסה להתערב בכל מה שקשור בנו ובזוגיות שלנו, הוא אמר לי שאמא של בעלי אמרה עלי כל מיני דברים ומסתבר שהוא זה שאמר להם והתחיל את השיחה עלי, בבירור עם ההורים של בעלי מסתבר שהם לא משקרים, והוא זה שניסה לסכסך ולסלף דברים. איני כואסת אך היה סיכסוך ובלאגן והרגשתי שפתאום עולמי חרב עלי, איך אדם כזה עושה לנו דבר כזה, ועוד משקר. כרגע אין מקום לסליחה למרות שהחברים מנסים להשלים בנינו. אני ובעלי כרגע לא מעוניינים ומעדיפים לתפוס קצת מרחק. לך אילנית אני מאחלת בריאות, שלווה ואהבה וזוגיות מצויינת.

21/06/2005 | 10:29 | מאת:

שלום אביבית וברוכה הבאה למעגל שלנו :) כל עוד מערכת היחסים בינך לבין בעלך תקינה ואיתנה אף אחד לא יכול לפגוע בכם. נכון, זה כואב וקשה להתמודד עם שמועות מרושעות (מעונינת לפרט מעט ?) אבל הכי חשוב שזה לא יפגע בכם. אשמח לנסות ולעזור אבל אני צריכה מעט פרטים כדי להבין יותר.