מדיטציה - אחרי הנשימות מה?!

דיון מתוך פורום  צמיחה אישית ונשית - מעגל נשים

24/08/2005 | 11:32 | מאת:

הרפיה. הרפיה של הגוף. אחרי שתרגלנו נשימות ובעצם הענקנו לגוף שלנו את המתנה הטבעית שלו והיא יכולת הנשימה העמוקה והארוכה בואו ננסה להרפות את הגוף. מחשבה ראשונה על הרפיה מביאה אותנו בעצם לישיבה או שכיבה נינוחה כזו או אחרת. אני באופן אישי תמיד מעדיפה לשכב על הגב עם רגליים פסוקות וידיים על הבטן. זו התנוחה והגישה שלי - אתן כמובן תמצאו את מה שנוח לכן הכי מכל. עיניים עצמות נשימה ואז ההרפיה. כדי להרפות יש קודם לכווץ. מומלץ בכל אופן. אני מתחילה עם הרגליים. מכווצת את כפות הרגליים לכמה שניות ואז משחררת. יחד אני משלבת את הנשימה. כיווץ + שאיפה שחרור + נשיפה. מכפות הרגליים אל הברכיים אל הירכיים אל כל הרגליים אל הישבן הבטן וכן הלאה.... להרפות את כל הגוף תוך כדי נשימה. אני ממליצה להתחיל עם שלוש נשימות ארוכות ועמוקות ואז להמשיך אל הרפית הגוף. אשמח לשאלות, תובנות, ניסיונות וכל דבר אחר אסנת

24/08/2005 | 13:49 | מאת: אביבית

הי אסנת, האם רצוי לעשות מדיטציה בכל יום ואם כן כמה זמן בערך אמורים לעשות מדיטציה? אני באמת רוצה לנסות, האם זה טוב להורדת לחצים וניקוי מחשבות? תודה ויום נפלא. אביבית

24/08/2005 | 15:14 | מאת:

היי אביבית יש רצוי ויש מצוי הלוואי והיתה לי יכולת לעשות מדיטציה כל יום פעמים ביום - בוקר וערב. אבל אין לי. אני עושה מדיטציה כשיש לי זמן ו/או כשאני מרגישה לחוצה במיוחד (למשל לפני עבודה אני מקפידה לעשות מדיטציה כדי להתנקות ולהגיע הכי נקיה ומלאת אנרגיה חיובית ככל האפשר). אתמול לפני טיפול השיניים שמאוד פחדתי ממנו עשיתי נשימות והרפיה בעיקר. להרגיע את עצמי. שאפתי רגיעה ונשפתי פחד וחרדה. תרגלתי עם עצמי עד שאיכשהו נרגעתי. לטעמי המדיטציה בכל דרך שהיא נפלאה ותורמת המון אם לשחרור לחצים ואם לרגיעה וחידוד המחשבה. את מוזמנת לנסות ולשתף.

24/08/2005 | 15:47 | מאת: שירה

שלום יקירתי וואללה איך שאני זקוקה היום למדיטציה....! מיגרנה מהבוקר שמסרבת לעזוב ומגחכת ברשעות עם כל משכך כאבים נוסף בו אני "מאכילה" אותה... האוטו - ששוב במוסך כמובן - ושיחות אינספור עם המוסכניק ועם מנהל המוסך ועם מי לא... (אוף ! ) עוד שעה אני מתכננת להגיע הביתה, להגיף את התריסים ולהיכנס למיטה לקצת שלווה ושקט. מתעקשת לא להניח לכובד היום הזה לרבוץ לי כמו משקולת על הלב. תודה על ההמלצות ! שירה

25/08/2005 | 07:58 | מאת:

היי מתוקה בוקר של אור איך את מרגישה הבוקר ? האם הצלחת לעשות קצת נשימות ואולי אף הרפיה של הגוף ? שיהא לך יום מאושר ורגוע אסנת.