* * פיתרון החידה * *

דיון מתוך פורום  צמיחה אישית ונשית - מעגל נשים

08/08/2005 | 18:21 | מאת:

אז איך ישתחררו הזוג מכבלי השטן ? בדיוק כפי שיעלי ושירה כתבו, הכי פשוט שרק אפשר. אכן הזוג עומד כבול, עירום, פגיע ובמבט ראשון הם אכן נראים כבולים כיוון, שעל צווארם שלשלאות כבדות. אך שימו לב ידי הזוגן משוחררות!! השלשלאות על הצוואר גדולות ורפויות !! אם ירצו בני הזוג להשתחרר יוכלו לעשות זאת. והמילה "אם" היא מילת המפתח כיוון, שהם כביכול הם כבולים מרצון. יעלי כתבה מאוד יפה את מה שהיא מרגישה מתוך הקלף. בואו נתבונן בקלף לעומק ונראה כי על ראש הזוג קרניים. הקרניים מסמלות את העובדה כי הם משועבדים לשטן. הם כבולים לו במחשבותיהם הנובעות מפחד פנימי. על מנת להשתחרר מן הכבלים – ואף על פי ידיהן המשוחררות – הם יצטרכו קודם לכן להשתחרר מן הפחד שבמחשבותיהם ורק אז יוכלו להשתמש בידיהם לשחרור מלא. השרשרת הרחבה הכרוכה על צווארם מעידה על האפשרות והיכולת להשתחרר ולעובדה, שהם למעשה משועבדים מרצון וחוששים להתעמת עם המציאות. במשמעות הרוחנית השטן אינו מסמל דווקא מוות ו/או גיהינום כזה או אחר. המסר שהוא נושא עמו למעשה מאוד "פשוט". יעלי התחילה וכתבה יפה מאוד ואני מזמינה אתכן להמשיך... מה לדעתכם מסמל השטן ? ממה בני הזוג צריכים להשתחרר ?

09/08/2005 | 11:27 | מאת: שירה

יקירתי המיוחדת איזה יופי לראות כמה משמעויות ודקויות קיימות בתוך ציור אחד, לכאורה פשוט ו"ילדותי" בצורתו. זה רק מוכיח את הסברה הנכונה שאומרת שאסור להסתפק רק במבט חטוף אלא תמיד להעיף גם מבט שני (ולפעמים שלישי ורביעי), כי לפעמים דווקא הדברים החשובים יותר נסתרים מהעין במבט הראשון, ואפשר להבחין בהם רק אם מתאמצים ונכנסים קצת יותר לעומק, פנימה. כשכתבתי את פתרון החידה רשמתי שלא יכול להיות שזה הפתרון, כי אם זה היה כל-כך פשוט אז הם לא היו נשארים שם.... (אחחח, התמימות, התמימות !) אבל במחשבה שניה אני רואה עד כמה את צודקת. בוודאי שבני האדם נשארים כבולים אל השטן האישי שלהם לעתים קרובות, קרובות מדי אפילו. באנגלית יש משפט שמתאים לי כרגע והוא הולך ככה: "Better the devil you know" ומשמעותו - שאמנם מדובר בשטן אבל לפחות אותו אנחנו כבר מכירים, והוא כנראה פחות מפחיד ומאיים מאשר האלטרנטיבה >>> ה ל א מ ו כ ר .... כבר דיברתי כאן בעבר על הפחד (שלי אישית אבל כנראה שזה משהו אנושי) מפני הלא ידוע והלא מוכר. אני חושבת שלרבים מאיתנו יש נטייה להישאר "תקועים" בתוך מצבים שהם לא נעימים לנו, אבל לפחות אנחנו כבר רגילים אליהם אז אנחנו מעדיפים להישאר בתוכם במקום להחליף אותם באיזה נעלם מסתורי ומפחיד - מי יודע מה נקבל במקום...? אז במקרה שלי, ה"שטן" שלי הוא חוסר הבטחון הבסיסי בעצמי. הפחד משינוי. חרדת נטישה. אוי הרשימה ממשיכה... אבל נעצור כאן :-)

10/08/2005 | 09:32 | מאת:

המשפט הזה כל כך נכון ומשקף את קלף השטן ומדוע בני הזוג לא משתחררים ממנו. או יותר נכון לא בוחרים לעשות את הפעולה הכל כך פשוטה - להשתחרר מן השטן באמצעות ידיהם המשוחררות. החופשיות. השטן מסמל מן ההיבט הרוחני את הדברים אשר אנו עושים בחיינו כי ככה מקובל או ככה לימדו או ככה אמרו ולא את מה שאנחנו רוצים לעשות באמת (וזאת כמובן על קצה המזלג כי כל קלף הוא עולם ומלואו מהיבטים שונים ומגוונים). היופי בקלפים הוא שכל קלף הוא כמו מפה. ישנם פרטים רבים אשר חוברים יחד למפה אחת חכמה ועתיקה. אני עומדת להיכנס לשנה מס' 15 שלי ביומולדת הבא עלי לטובה. שנה מס' 15 קרי קלף השטן. שנה בה אצטרך אני להשתחרר ממגבלות, מפחדים, מעשיה שאני עושה כי צריך ולא כי אני רוצה. לשמחתי אני לא חוששת אלא דווקא מצפה לבאות. נראה לי כשנה מעניינת ומאתגרת במיוחד :)