מה ההבדל בין סלע לגזע

דיון מתוך פורום  צמיחה אישית ונשית - מעגל נשים

19/07/2005 | 11:23 | מאת: JOLE

שניהם חזקים- בשניהם משתמשים כשרוצים לבטא חוזק ובכל זאת, אנא רישמו אילו הבדלים אתן רואות בין השניים.

19/07/2005 | 11:57 | מאת: נוע?ה'לה

ג'ול, אני לא יודעת אם הכוונה היא לגזע שמחובר לעץ, או לגזע כרות. אז אני לוקחת את כל האופציות... (אני בעד שפע...) 1. גזע אני יכולה לחבק, וסלע לא. (כשאני מחבקת עץ, אני מקבלת ממנו אהבה וכוח, וגם נותנת לו אותו דבר.) 2. סלע הוא חוזק קר, וגזע הוא חוזק חם. אם סלע יפול עליי הוא יהרוג אותי. אם ייפול עליי גזע (כרות)... טוב, תלוי איזה גזע. אבל אולי אני לא אמות... 3. גזע זה עמוד, משהו בסיסי, יציב. וסלע, זה אמנם יכול להיות מעוז, אבל גם מכשול. (סלע מחלוקת...)

19/07/2005 | 11:58 | מאת:

הרגת אותי עם סעיף 2 - עם הפירוט שלו. מעין שואלת אותי למה אני צוחקת.... גדולה מהחיים את.

19/07/2005 | 11:57 | מאת:

הדבר הראשון שקופץ לי לראש הוא הצבע... ! ההבדל בין שניהם הוא הצבע - זה אפור/לבן והשני חום/שחור (פחות או יותר כמובן). הבדל נוסף - הגזע בעל נטיה עגולה ואילו הסלע חסר צורה מוגדרת מן הבסיס. הבדל נוסף - בגזע אפשר להשתמש - עצי הסקה למשל ובסלע.. אני מניחה שגם אפשר להשתמש. טוב. זה לא הבדל טוב. אני בכיוון ? או שמא את מכוונת להבדלים מסוג אחר לגמרי ?

19/07/2005 | 12:20 | מאת: JOLE

זו שאלה שבעלי העלה הבוקר ואיתה שלח אותי לעבודה :-) דיברנו הבוקר והנה הדברים שעלו לנו: גזע יש לו חיים- הסלע דומם גזע מתפתח כלפי מעלה וכלפי מטה - הסלע ללא תנועה מה שהגזע מראה כלפי חוץ תלוי גם באיכות הפנימית שלו לא רק בתנאים חיצוניים גזע שפגעו בו יכול לשקם את עצמו- סלע שנחצה נשאר חצוי גזע יכול להיראות חזק ובריא תקופה ארוכה לפני שהוא קורס- סלע מה שאתה רואה זה מה שיש גזע הוא חלק משלם - הסלע הוא סלע- הוא השלם הגזע הוא גם כלי- צינור ששואב מלמעלה ומעביר למטה ולהפך לגזע יש גמישות- הוא יכול להטות את כיוון צמיחתו לאור וכיוון שורשיו למים . גזע הולך ומתחזק עם הצמיחה שלו, הסלע לא משתנה אלא אם כן נוגעים בו פגעי מזג האויר. ועכשיו כשאנחנו מדברות על עצמנו, ואומרות שאנחנו חזקות באיזה דימוי אנחנו משתמשות? מה אנחנו אומרות? אנחנו חזקות כמו סלע או חזקות כמו גזע. ועכשיו כשפרטנו את ההבדלים לכסף קטן מה אנחנו עכשיו? מה אנחנו רוצות להיות? ואם יש לכן עוד הבדלים אשמח מאד לשמוע

19/07/2005 | 12:13 | מאת: שירה

מנסה לחשוב... הדברים הראשונים שעולים לי בראש קשורים בעיקר לשורשים. גזע הוא דבר שצומח ומאפשר צמיחה והתפתחות, יש לו שורשים עמוקים עמוקים בתוך הקרקע ואילו סלע הוא דבר דומם, אין לו שורשים בתוך האדמה ומכאן שהוא גם יותר נייד (למרות שאם מדובר בסלע גדול - הניידות היא מסובכת...) הדבר השני שצץ לי בראש היא ההשפעה השונה שיש למים על שני המושגים הללו שהזכרת. המים מעניקים לגזע גדילה והתפתחות, בעוד שעל הסלע יש להם דווקא השפעה הפוכה... (שחיקה עד כדי היעלמות מוחלטת, עם השנים). אולי אזכר בהבדלים נוספים... ?

19/07/2005 | 12:53 | מאת: JOLE

ומה משול למים בחיים שלנו?

19/07/2005 | 12:30 | מאת: ליאת

ההבדל המשמעותי בעיניי בין סלע לגזע, בהשלכה שלי על בני האדם דווקא, הינה כזאת, שימי לב לתזה שלי: סלע זה דבר חזק שלא ניתן לשנותו, את חוזקו, את צורתו, סלע ישאר לעד סלע וההשלכה על בני האדם הינה: אדם שהוא משול לסלע, יש לו אופי קשה, אגוז קשה לפיצוח, לא ניתן לשנותו, הוא לא רוצה להשתנות - טוב לו כמו שהוא, איתן, קשה - לא ישתנה לעולם, ומאידך גזע: ושוב, שימי לב לתזה שלי: גזע הוא הרי עץ - עץ ניתן ללטש, לשנות, לרכך לעשות ממנו המון דברים, כמו שולחן, כיסא וכו'. ההשלכה של עץ לבני האדם הינה, שמי שמשול לעץ הוא אדם שניתן לשנות אצלו אופי (מגרעות), ניתן לרכך אותו, לעבד אותו, ללטש אותו, לעצב אותו... הווה אומר, כמו שאת העץ ניתן לרכך, ללטש וכו' כך גם אדם המשול לעץ, כאמור, וזה אדם שטוב לו וטוב לסביבה שעמו, הואיל וטוב לו כי הוא משנה תכונות שליליות ומסופק מכך שהוא אדון לתכונות השליליות שלו ושולט בהן ולחברה הסובבת אותו טוב, בזה שהוא השתנה ממגרעותיו, וכך החברה נהינת ממנו, כמו שאומרים "זה נהנה וזה לא חסר"... ואידך זיל גמור... ... ... ולסיכום: עדיף שאדם יהיה משול לגזע מאשר לסלע..... ליאת... יום טוב.

19/07/2005 | 12:33 | מאת: רינת

ליאת, אהבתי את מה שכתבת, הצגת את זה ממש יפה ולא חשבתי על זה בחיים. כל הכבוד.. רינת

19/07/2005 | 13:15 | מאת:

אהבתי מאוד לקרוא את דברייך. מאוד חכם ואני ממש מתחברת לזה.