האם נשים מפרגנות אחת לשניה?

דיון מתוך פורום  צמיחה אישית ונשית - מעגל נשים

15/07/2005 | 15:27 | מאת: הארה

אני חושבת שכן א. נשים הרבה פעמים מפרגנות אחת לשניה. ב. נשים יודעות לתמוך אחת בשניה. ג. זה חשוב מאד שיהיה כך בטבע כי מי כמונו מכיר את מבנה האשה יותר מאיתנו גברים????????? לפי דעתי קנאת נשים קיימת כמיתוס אפשר להפסיק לחשוב כך כי גם גברים מקנאים אחד בשני אני חושבת שהם המציאו את המושג הזה כדי שלא יסתכלו עליהם חחחחחחחחחחחח ושהביקורת תופנה אלינו לא שאני שונאת גברים להיפך........... אבל יש דברים שהגברים נראה לי שמטפחים כי נוח להם וזה אחת מהאימרות שגברים מטפחים. בואו נצחק קצת לפעמים וניקח את החיים בהומור במילא אנחנו לא יוצאים חיים מהם אז לפחות שנהנה............ נא לקחת את כל זה בפרופורציה כי אין תחליף לאם למשל שהיא דמות נשית בהחלט

15/07/2005 | 16:24 | מאת: אילנית

א. נשים הרבה פעמים מפרגנות אחת לשניה והרבה פעמים גם לא!!! ב. נשים חושבות שהן יודעות לתמוך אך הרבה פעמים מתברר שלא!!! ג. כן, יש קינאת נשים , אך לדעתי זה דבר טבעי אם הקינאה לא חולנית מידי. ד. הארה - אני שמחה שננתי לך השראה לשאלה זו. באה מאהבה, אילנית

15/07/2005 | 16:37 | מאת: שירה

אילנית, ראיתי שגם בשירשור למטה העלית את הנושא והתייחסת לחוסר פרגון נשי ולקנאת נשים. האמת שאני רואה את זה קצת אחרת. אני לא חושבת שקנאת נשים שונה במהותה מקנאת גברים, קנאה היא קנאה וזה אותו רגש, בדיוק כמו אהבה או שמחה או עצב, יתכן שההבדל ש(לפעמים) אפשר לראות בין שני המינים נובע ברובו מהנורמות החברתיות של: "מה מותר לנשים ומה מותר לגברים"... בהכללה, גברים יותר מדחיקים רגשות מאשר נשים. קרוב לוודאי שזה עניין של חינוך, ולמרות ההתקדמות בעשורים האחרונים - יש עדיין חברות בהן זה נחשב מוזר אם גבר בוכה או מדבר על רגשותיו העמוקים. אין לי ספק שגם גברים מרגישים קנאה (אלא אם כן נצא מתוך הנחה שהם לא אנושיים.... ואני לא רוצה שנחשוב כך) אבל נראה לי שכמו את כל שאר הרגשות שנחשבים "נשיים" - הם פשוט חונכו שאין לגיטימציה להפגין זאת כלפי חוץ ולכן שומרים הכל פנימה, בבטן. האם כ ל הנשים מפרגנות ל כ ל הנשים כ ל הזמן ?.... ברור שלא. היו לי חברות שהרגשתי שלא פרגנו לי לעתים, והיו לי חברות שבלי הפרגון והתמיכה שלהם אין לי צל של מושג כיצד הייתי עוברת מצבים מסוימים בחיים. וקנאה, דרך אגב, היא אינה בהכרח דבר רע. היא יכולה להיות מנוף לתוצר חיובי דווקא. רק צורות ביטוי מאוד מסוימות שלה הופכות להיות משהו הרסני ומשמיד. יש את הקנאה שעיקרה: "איזה יופי לה, גם אני רוצה !" ולעומתה יש את הקנאה שעיקרה: "למה לה יש ולי אין ? הלוואי ולא יהיה לה יותר..." ואני חושבת שההבדל בין השניים ברור. באנגלית יש שתי מילים נפרדות למושג "קנאה", אבל השפה היחסית טרייה שלנו נאלצת להסתפק במילה אחת בודדה...

15/07/2005 | 17:42 | מאת: ענת

*

15/07/2005 | 17:41 | מאת: ענת

אם אני מנסה להיכנס לפורום ונועה מתקיפה אותי בצורה כזאת שאיני יודעת מהיכן זה נפל עלי. אתם יכולות לראות זאת מתשובתה אלי בהמשך. אין פה פרגון, לא היה ולא יהיה. אדם לאדם זאב וקל וחומר נשים. שיהיה לכם כל טוב... אני פורשת לאלתר מהפורום הזה... שבת שלום.

15/07/2005 | 17:54 | מאת: שירה

ענת, שאלה לי אליך. ברור שאינך חייבת לענות אבל קריאה בהודעתך האחרונה שנשאה את הכותרת "נשים לא מפרגנות - חד משמעית" ובתוכנה השתמשת גם במשפט הידוע "אדם לאדם זאב" - העלתה שאלה במוחי ורציתי להגיש לך אותה, סתם כחומר למחשבה לקראת שבת. לו היה לך ידיד טוב, שבמשך חייו אתרע מזלו והוא נפגע פעם-פעמיים ממערכות יחסיו עם נשים. לו הוא היה בא אליך ומודיע לך חד וחלק שהמסקנה הגורפת שלו מהניסיון הנ"ל היא: "כל הנשים אותו הדבר !" (דרך אגב, יש ביטוי חריף יותר אבל אני אחסוך מכן ומעצמי את העניין. תשלימו בדמיון). האם היית מסכימה איתו שאכן, המסקנה המתבקשת כאן היא ש כ ל הנשים אותו הדבר, ואם היה לו ניסיון רע פעם או פעמיים עם נשים זה ב ט ו ח אומר שכל הנשים בוודאי נכללות באותה קטגוריה אחת ? לו היה מגיע אליך הביתה טכנאי ומתקן את הטלוויזיה שלך, ולאחר מכן בסקר קטן שערכת, היית מגלה שהוא גבה ממך סכום כפול ומכופל ממה שמקובל בשוק עבור תיקון שכזה, האם נראה לך סביר שהיית מגיעה למסקנה המתבקשת ש"כל טכנאי הטלויזיה גנבים ורמאים ?" רק לצורך הבהרה, אני לא מתייחסת בכלל לנושא עליו דנת כאן עם נועהל'ה. לא מתייחסת לפגיעה שלך או שלה ולא לתוכן הדברים ביניכן. שתיכן נשים בוגרות ומסוגלות לנהל את עניינכן בעצמכן. אבל חבל לי שאת לוקחת את הדברים למקום של הכללה על כל המין הנשי בכללותו.... אני נורא מקווה עבורך שהדברים סתם נכתבו מתוך כעס ולא התכוונת אליהם ברצינות, כי אני רוצה להאמין שאת לא חושבת כך על הנשים בסביבתך, על החברות שלך, על בנות המשפחה שלך וכו'. את בוודאי לא באמת סבורה שאדם לאדם זאב, קשה לי להאמין בכך.

15/07/2005 | 18:00 | מאת: אילנית

היי ענתי, ראשית,יש לי סימפטיה לשם שלך ולכן אני קוראת לך ענתי, אם תרשי לי. שנית, יש כאן בנות שלוקחות חלק נכבד בפורום ולכן " מרשות " לעצמן להגיב בצורה זו אחרת. אני בטוחה שלא הייתה כוונה ואם כן הייתה, תוכלי לגלות זאת בהמשך ולהחליט אם הפורום אכן מתאים לך או לא. אני תחילה הייתי די פעילה בפורום ובהמשך הדינמיקה לא כל כך מצאה חן בעיני אז לקחתי " חופש" מספר שבועות ועכשיו חזרתי. סה"כ זה די נחמד לפטפט ולדבר על נושאים שונים, לא כל הנושאים מדברים אל כולם. המעניין הוא שאת יכולה ללמוד כאן על אופיין של הנשים, אחת שתלטנית, אחת סלחנית, אחת הומוריסטית, לאחרת קשה לקבל אנשים חדשים והיא צריכה לבחון אותם קודם וכו'. ממש כמו בחיים עצמם. שבת שלום ענתי, אילנית