שאלה

דיון מתוך פורום  צמיחה אישית ונשית - מעגל נשים

15/07/2005 | 07:13 | מאת: נוע?ה'לה

אני רוצה להכין הצעה בקשר למעגל, ויש לי אליכן שאלה חשובה: איך היית רוצה שהמעגל יי?ראה וי?יש?מע? האם הסעיפים הבאים חשובים לך? אנא צייני ליד כל סעיף האם הוא חשוב לך או לא. 1. מקום שתהייה לי בו תחושת שייכות והשתייכות. 2. מקום שיהיה מעניין. 3. חשובה לי איכות ופנימיות האנשים המשתתפים במעגל, וגם חשוב לי שארגיש לידם בנוח. 4. חשוב לי שיהיו אנשים קבועים. חדשים זה בסדר, אבל חשוב לי שלא ארגיש שזו תחנת רכבת. 5. חשובה לי איכות האנשים החדשים שנכנסים למעגל. 6. לא חשוב לי מי נכנס. כל מי שנכנס הוא אוטומטית חבר שלי. 7. לא אכפת לי מי נמצא, כל עוד אסנת נמצאת כאן. 8. מקום שאוכל לקבל בו תשובות לשאלות ובעיות שצצות בחיי או שמעסיקות אותי. 9. מקום שאוכל לכתוב בו מה אני מרגישה, אבל שאף אחד לא ינסה לשפר את הרגשתי ואת מצבי. אני כותבת רק כדי לדבר על הקושי שלי. 10. חשובים לי ערכים כמו נאמנות אחת לשניה, אמת (אבל גם שמירת הפרטיות שלי), אמינות, פרגון ושיתנו לי כוח. 11. זה יהיה מעניין שמידי פעם יעלה נושא מסוים לסדר היום, שנעסוק ונטפל בו, ונראה מה אפשר לעשות. 12. אני לא אוהבת דיונים. אני מעדיפה להתמקד בבעיה אישית שמישהי מעלה. 13. מה עוד חשוב לך במעגל, או מדוע את נמצאת בו. תודה רבה על שיתוף הפעולה. (אפשר להעתיק לתגובה את ההודעה הזו, וכך לענות על השאלה.)

15/07/2005 | 08:01 | מאת: ענת

כל מה שצריך להיות, זה כמו בכל פורום מכובד. פשוט להתנהג האחת לשניה בצורה סמפטית, נעימה, עם אורך רוח, סימפטיה, אמפתיה לבעיות האחת של השניה, כיבוד הדדי, סבלנות וסובלנות לדיעות האחד של השני... שכל אחת שנכנסת לאתר תתקבל בברכה וכל אחת תדע את מקומה ותסע לשים סייגים במקומות שצריך. לאור כל זאת, אם יהיה כיבוד הדדי, בטוחני שהפורום ולא נגיע לאנדרלמוסיה. שבת שלום, מעיין

15/07/2005 | 08:04 | מאת: ענת

*

15/07/2005 | 10:02 | מאת: שירה

בוקר טוב יקירתי. אני מבינה את הניסיון שלך לערוך מעין "חוזה בלתי-רשמי" בין משתתפי הפורום, או אמנה מסויימת, שקושרת בין כולם ומאחדת אותם במטרות משותפות ואחידות. לצערי, אישית איני חושבת שזה ישים (מלשון יישום. יש מילה כזאת בכלל...? פתאום איני בטוחה) ובפרט לא באינטרנט עם שלל הבעיות הספציפיות למדיה הזו. אני עדיין חושבת שהרעיון של שימוש באינטואציות הפנימיות שלנו ובשכלנו הישר והטוב, ומידת אמון במנהלת הפורום שתמחוק כל הודעה שתחרוג מגבולות ההגיון והטעם הטוב - הוא הרעיון העדיף במקרה זה, אבל יקירתי אני רואה שהעניין חשוב לך ולו מהסיבה הזו אני אשיב על כל אחת משאלותייך בדיוק כפי שביקשת. מעתיקה את הודעתך כלשונה, וליד כל משפט אביע את דעתי. ובמאמר מוסגר ודרך אגבי - - - האם ביקרת כבר בפורום מיניות האישה ופגשת את מנהליו החדשים....? :-) +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ האם הסעיפים הבאים חשובים לך? אנא צייני ליד כל סעיף האם הוא חשוב לך או לא. 1. מקום שתהייה לי בו תחושת שייכות והשתייכות. (חשוב מאוד מאוד) 2. מקום שיהיה מעניין. (חשוב מאוד) 3. חשובה לי איכות ופנימיות האנשים המשתתפים במעגל, וגם חשוב לי שארגיש לידם בנוח. (גם כן, חשיבות רבה) 4. חשוב לי שיהיו אנשים קבועים. חדשים זה בסדר, אבל חשוב לי שלא ארגיש שזו תחנת רכבת. (לא מפריע לי כלל מי יכנס ולכמה זמן, כל זמן שאני אצליח למצוא לי את גרעין האנשים עמם אני מתחברת ואיתם אני מרגישה שהשפה המשותפת זורמת בטבעיות ובנעימות). 5. חשובה לי איכות האנשים החדשים שנכנסים למעגל. (אני באמת רוצה להגיב לסעיף הזה, אבל קשה לי עם הגדרת המילה "איכות". היא ענקית לי מדי. אבל כן, בוודאי שחשוב לי סגנון הדיבור של האנשים בפורום בו אני משתתפת). 6. לא חשוב לי מי נכנס. כל מי שנכנס הוא אוטומטית חבר שלי. (חבר היא מילה מיוחדת במינה בעיניי, עם משמעות אישית ואינטימית. מכאן שהתשובה היא בפירוש לא). 7. לא אכפת לי מי נמצא, כל עוד אסנת נמצאת כאן. (בוודאי שלא, וזאת למרות ההנאה שלי מהנוכחות של אסנת כאן). 8. מקום שאוכל לקבל בו תשובות לשאלות ובעיות שצצות בחיי או שמעסיקות אותי. (אמן). 9. מקום שאוכל לכתוב בו מה אני מרגישה, אבל שאף אחד לא ינסה לשפר את הרגשתי ואת מצבי. אני כותבת רק כדי לדבר על הקושי שלי. (נראה לי שהסעיף הזה הוכנס בגללי, לא ?.... :-) אז מבחינתי השילוב האידיאלי הוא בין השניים: שאוכל גם לעשות אוורור של הרגשות רק לשם אוורור, וגם לקבל פידבק מהקוראות, שיגיבו ככל העולה על רוחן - אחת יכולה להגיב בהזדהות ללא כל הצעה לשיפור, האחרת יכולה להיות מצויידת בהצעות יעול נפלאות וכן הלאה). 10. חשובים לי ערכים כמו נאמנות אחת לשניה, אמת (אבל גם שמירת הפרטיות שלי), אמינות, פרגון ושיתנו לי כוח. (תמיד ומאוד) 11. זה יהיה מעניין שמידי פעם יעלה נושא מסוים לסדר היום, שנעסוק ונטפל בו, ונראה מה אפשר לעשות. (מעניין מאוד מאוד) 12. אני לא אוהבת דיונים. אני מעדיפה להתמקד בבעיה אישית שמישהי מעלה. (אם היתה אפשרות לעבוד למחייתי בהתפלספות נון-סטופ עם הפסקות קטנות כדי ללכת לקולנוע ולתיאטרון - הייתי ללא ספק עושה הסבה מקצועית.... עניתי על השאלה.... :-) ?

15/07/2005 | 10:20 | מאת: נוע?ה'לה

בכלל לא רציתי לערוך שום חוזה בלתי רשמי בין משתתפות הפורום, ושום בטיח... רציתי לדעת מה חשוב כאן לאנשים שלנו. ומתוך זה להסיק את המסקנות הנכונות ולחשוב על ההמשך שאני חושבת שמתאים. בחי אדונ?י שרק זה...! אני מה-זה אסירת תודה מעומק לבי על התשובות שלך. סעיף 9: מקום שאוכל לכתוב בו מה אני מרגישה, אבל שאף אחד לא ינסה לשפר את הרגשתי ואת מצבי. אני כותבת רק כדי לדבר על הקושי שלי. לא נכתב "בגללך". היו כאן במעגל מחשבות והשגות לגבי העניין הזה. עניתי לגבי זה, שמי שרוצה רק בהקשבה, ולא מעוניינת ב"עצות" שתיין את זה בברור, כדי שנוכל לנהוג על פי זה. ואת ענית על זה יפה מאוד... לגבי איכות האנשים שנכנסים, הכוונה היא לא רק לסגנון הדיבור, אלא גם לרמת האינטליגנציה הרגשית והשכלית. נראה לי שבאיזשהו מקום, בסגנון דיבור אפשר לטפל ואפשר לשפר, בעוד שהשניים הראשונים שייכים לעניין אחר. ותודה על הפניית תשומת לבי לכך שהמילה איכות איננה ברורה. ושירו?ש, וכל-כך תודה לך! @@@

15/07/2005 | 10:23 | מאת: הארה

אני ממש מסכימה עם כל מה שכתבת. ביחוד מה שכתבת בסעיף 11 שמידי פעם יעלה נושא מסוים לסדר היום שנעסוק ונטפל בו ואפילו סתם נשוחח עליו ויהיה מעניין כל הדיעות מסביב מבלי לשפוט. כל אחת ודעתה ונסיון חייה. אם זה יעזור למישהי לקבל כיוון זה יהיה נפלא. שתהיה לכם שבת נפלאה. אני מקווה שבכל זאת תקבלו אותי למעגל הנשים שלכם אני דיברתי עם אסנת והבעתי את חששותי והיא חיזקה אותי שהכל יסתדר אני ממש מקווה כך. ניצוש נ.ב. ג'ול הייתי רוצה לקרוא איך הלך עם האירוח אתמול. חשבתי עלייך. ויש לי הרגשה שזה עבר בשלום ואפילו מצויין. אשמח אם תגידי לי......

15/07/2005 | 10:36 | מאת: נוע?ה'לה

המייל שלי רשום למעלה, ולי אין את המייל שלך. אני לא רוצה להפריע לך או לעבור גבולות, יש לי שאלה אישית בנוגע לאהבה האישית שדיברת עליה. האם תוכלי לכתוב לי למייל שלי, ולתת לי את שלך?

15/07/2005 | 11:08 | מאת: הארה

אשמח אם אסנת תהיה כאן בפורום ושהיא תעלה את השאלות האלה בתור מנהלת האתר. אולי באמת מעגל הצמיחה הזה זקוק לכיוון.

15/07/2005 | 12:04 | מאת: נוע?ה'לה

היא אחלה מנהלת. אין לי ספק שהיא תשמח לדיונים פורים וחיוביים במעגל גם כשהיא איננה. וחוצמזה אנחנו לא מחליטות ולא קובעות, אלא מבררות. וזו הדרך הנאותה לברר דברים.

15/07/2005 | 12:42 | מאת: נוע?ה'לה

אבל אני בהחלט מכבדת את דעתך והרגשתך.

15/07/2005 | 11:11 | מאת: JOLE

מכוון שאני רוצה להרגיש נוח להיכנס מתי שאני רוצה, וכמה שאני רוצה ועדיין לזכות בתגובות אמיתיות, וכנות, ואפילו חיבוק וירטואלי גם אם אני לא דופקת כרטיס. לא הייתי רוצה שתגובה או אי תגובה למה שאני כותבת, או סוג התגובה יהיו תלויים בכמה אני נמצאת בפורום (כי לפעמים אוכל להיות פה כל יום ולפעמים אעדר לחודש), זה בעניין של מה נחשב פעיל ומה לא. אני הייתי רוצה שהפורום יהיה מושתת קודם כל על אמת. כן פירגון, כן תמיכה אבל שדברים לא יבואו על חשבון האמת. מהתנסות קודמת בפורומים אחרים בהם גלשתי נהיה דביק בשלב כזה או אחר ואז תמיד היו לי ספקות באמיתות התגובה, וזה בסדר, אכשהוא, בפורומים אחרים, אולם כשאני חושבת על מהות מעגל נשים הייתי רוצה שבנות ירגישו בנוח לומר לי את האמת שלהן גם אם היא לא ממש מלטפת לי את האגו, שבנות ירגישו בנוח לומר לי את מה שאני הכי לא רוצה לשמוע. מבחינת איכות הבנות, מי אני שאקבע מי טובה יותר? מי אינטלגנטית יותר? על איזה קנה מידה אנחנו מדברים וביחס למה? לכל אחת איכויות שונות, וכל אחת מיוחדת בדרכה, ואולי דווקא מאלה לדעתך לא יהיו אינטלגנטיות מספיק תקבלי את התשובה הכי אמיתית והכי נקייה. הייתי רוצה לראות בפורום הזה מקום של נשים למען נשים. שיחות של עומק ורוחניות יחד עם שובבות וקלילות, שאפשר יהיה לדבר על חוויה של אובדן מחד, ובישולים וקוסמטיקה מאידך. שבנות לא יקחו את עצמן ברצינות גדולה מידי. הייתי רוצה שהפורום יהפוך אצלילמשהו כמו חברה שכשקורה לי משהו, כשאני מתלבטת במשהו , אחשוב על- "אני אשאל בפורום, הייתי מאד רוצה לדעת מה הבנות חושבות על זה..." שתהיה לכולנו שבת קסומה ושלווה.

15/07/2005 | 11:23 | מאת: הארה

לג'ול שלום, איך היה האירוח לא סיפרת סתם מעניין אותי כי שאלת על מה להכין. מילים כדורבנות. את יודעת שמתי לב שבכתיבה זה ממש שונה מדיבור ישיר פנים מול פנים. א. בגלל שלא כל אחת יודעת להתנסח כמוך בכתיבה. ב. משום שחסרה הרגישות הזו של לראות הבעת פנים. ג. אי אפשר לנהל שיחת ועידה וחבל. אולי בכל זאת צריך איזה כלל כדי שלא יהיו העלבות או אי התייחסות???????? חוץ מזה אהבתי את זה שאמרת שאת לא רוצה להרגיש כמו מישהי שדופקת כרטיס ומתי שאת יכולה את נכנסת. אותו דבר קורה איתי. מה שכן. אני תמיד נכנסת לאי-מייל שלי כך שאם יש תגובה למשהו שכתבתי וזה מופנה אלי אני רואה את זה וזה טוב, ככה יכולה להגיב אשמח לתת לאסנת את מס' הפון שלי שיהיה לכן (רק לבנות שהיא מכירה כי סומכת עליה) שבת שלום

15/07/2005 | 12:25 | מאת: נוע?ה'לה

שמחתי לשמוע ולדעת את דעתך. אני לא אתייחס כרגע לדברים שכתבת, כי לא זו היתה מטרת השאלון. המטרה, מבחינתי, היא לעבד את הנתונים שאני מקבלת, ולהסיק מסקנות שאני מאמינה בהן. אבל אני רוצה להתייחס לנושא האיכות. האינטליגנציה הרגשית והשכלית. אני לא באה כדי לקבוע מי איכותית ומי לא. אלא האם יש נורמות מינימליות שצריך להתחשב בהן, כדי לא ללכת לאיבוד, ולאבד את אפשרות ההתפתחות והצמיחה האישית שהמעגל נותן, וגם את התמיכה ההדדית. דיברתי על תכנים ומהות, וממש לא על כמה פעמים במשך חודש או שנה נכנסים למעגל. חברת מעגל פעילה (בעיניי) זו מישהי שכבר כתבה כאן הודעה אחת. בעיניי היא לא מישהי שהיא רק קוראת, אבל יש לה להגיד דעה, איך היא רוצה שהמעגל יתנהל ויתקיים, כשאני שואלת את השאלה מה אנחנו מצפים מהמעגל שלנו. אם היא רוצה להביע דעה כשאני עושה משאל, שתתכבד ותצטרף למעגל, ושלא תעשה קולות מהיציע. בעיניי זה נימוס אלמנטרי. פורום פתוח, נכון, אבל זו דעתי, ואני לא מוחקת את ההודעות האלה, גם בטח לא מקללת את הבנות, רק מביעה את דעתי.