ערך "אישה" - לאסנת

דיון מתוך פורום  צמיחה אישית ונשית - מעגל נשים

16/06/2005 | 18:31 | מאת: חיפאית

שלום רשמת למטה שאין ערך "אישה" במילון אבן שושן. כנראה שיש לך מילון במהדורה ישנה מאד. , או שלא חיפשת נכון. במילון אבן שושן, מהדורת 1997 יש ערך "אשה". זה פשוט כתיב חסר, כך זה במילון אבן שושן אני מעתיקה עבורך: אשה - 1. נקבה בבני אדם....... 2. בת-זוג לאיש, נשואה לאיש, רעיה.... 3. נקבה בחיות..... 4. אחת, מישהי.... ויש את המושגים: אשת איש, אשת אמונים., אשת אמת, אשת בריתו, אשת חיל, אשת חן, אשת חיקו, אשת לפידות, אשת מדנים, אשת נעורים, ועוד..... חיפאית

17/06/2005 | 09:00 | מאת:

היי בוקר אור וברוכה הבאה לפורום :) אכן חיפשתי בכתיב מלא... גם במילון שלי (1996) יש אשה... וכן. הנה זה מחזק עוד יותר את שאר ההגדרות.

17/06/2005 | 10:43 | מאת: נוע?ה

... אם מילון... מצאתי עוד מילון... (מילה במילה, איתן אבניאון) אם, בחורה, בת, נערה, נקבה, עלמה, ריבה. אדונה, אדונית, אחת, בית, בעלת-בית, בת-זוג, גבירה, גברת, זוגה, חברה, ידידה, מישהי, מלכה, עזר, צלע. אשת חיל - אמזונה, אמיצה, אשת לפידות, גברתנית, מצליחה, נועזת. ואת הרשימה הארוכה של התכונות שיש במילון באיש (איש אמת, איש אשכולות, איש ברית, איש חברה) אפשר להפוך לרשימת אשת אמת, אשת אשכולות, אשת חברה וכו'. מי אמר שאיתן אבניאון ואבן-שושן יודעים או אומרים הכל? לקחת את מה שכדאי ואת שבעדנו ותורם לנו, ומכאן להמשיך הלאה. ולא להתייחס, להתעלם מהשטויות והקשקושים והדעות הקדומות. אפילו לא לקטר כאן - "אוי, מה הם חושבים ואומרים עלינו?!" א. הם לא חברים שלנו. ב. כי זה מעיד אך ורק עליהם, ולא עלינו. והנה קצת מהרשימה הנכונה: אשת אמונה אשת אמונים אשת אמת אשת אשכולות אשת ביניים אשת בראשית אשת ברית אשת בשורה אשת דעת.