תשובה לליאת על הטרדה מינית

דיון מתוך פורום  צמיחה אישית ונשית - מעגל נשים

11/07/2005 | 12:14 | מאת: ניצוש

לליאת שלום, קראתי את מה שכתבת וממש הזדעזתי לחלוטין. אני מזכירה אצל עורך דין כבר שלוש שנים ולא היה לי אפילו פסיק של דבר כזה. אין ספק שהם בוחרים מישהי שנראית טוב חיצונית אבל מה שיותר חשוב זה נסיון החיים שלך כמזכירה. נראה לי שאת משדרת להם שאת יצרית וזה מושך אותם להתחיל איתך בצורה כזו או אחרת. את צריכה כנראה להראות קשיחות מסויימת בנושא הזה. ממש כאב לי לקרוא את זה אם תכתבי לי לאי-מייל אוכל אולי יותר לייעץ לך בנושא אף פעם לא כתבתי שאני פרודה, גרושה או רווקה. ואם מישהו לא יקבל אותי לעבודה בגלל שאני נשואה כנראה שזה לא המקום שאני צריכה לעבוד בו וגם את צריכה לראות את זה ככה. את תמצאי מקום עבודה בזכות הנסיון שלך המקצועי ולא בזכות שירותי המין שלך ותראי שאת יכולה להצליח ביותר. אם אנחנו לא נרשה שיתייחסו אלינו בצורה כזו אז דברים ישתנו אני מבטיחה לך יתייחסו אליך ביתר כבוד. וזה שזה עורכי דין לא אומר כלום. יש הרבה שמפירים את החוקים בכל מיני דרכים. אל תשכחי שהם יודעים חוקים הרבה יותר מאנשים שלא מבינים בנושא. וזה לא אומר שאתן להם לרמוס את גופי או את נפשי. בהצלחה לך ממני ניצוש

11/07/2005 | 13:24 | מאת: נוע?ה'לה

היא ניצול ציני של הכותבת, של בעית ההטרדה המינית. בעיית ההטרדה המינית נשים על-ידי הגברים, היא כואבת וחמורה מדי, מכדי לאפשר לכותבת להשתמש בה לצרכים האישיים שלה. הכותבת כתבה אליי, כחצי שעה לפני שכתבה במעגל את הדברים הללו, שתי תגובות בעניין הדיון שהיה לנו בעניין האתיקה של הרופא של אביבית (כשאביבית לא הרגישה בנוח להתפשט לבדיקה לפני הרופא). אין לי מושג אם ההודעה בדבר ההטרדה המינית היא אמיתית או שקרית, אבל אישית, אני לא יודעת אם היא בכלל ראויה לאמפטיה ולהתייחסות. זה כמו שיתום בוכה על מר גורלו - איך זה שהוא נשאר יתום - אחרי שהוא פגע בהוריו. ולכותבת, אני מציעה מעומק לבי לגשת לטיפול מעמיק ומקיף, כדי להבין אחת ולתמיד את חומרת התנהגותה ומעשיה. כיון שהשרשור הוא למטה, אני מביאה כאן את דבריה ואת תגובתי הנחרצת. לנועה... לעניות דעתי, כל מה ששירה אמרה זה נכון ביותר. הרופא כנראה מהדור החדש ואז מרגישים פתוחים עמו. זה קורה גם לי יש לי רופא נשים חמוד מהדור הצעיר שאני נמשכת אליו פיזית. יש משהו מוזר בזה שאני מורידה בגדים לידו, זה עושה לי משהו ויכול להיות שהמבוכה, זה למעשה הגירוי. אני חושבת שיחסיו עמי הם יחסי רופא ומטופלת גרידא, הואיל והוא לא יסכן את הרשיון הרפואי שלו, בין אם הוא נמשך אלי ובין אם לאו. אני מנסה להשתעשע עמו מילולית, אך הוא נבוך ממני, אני מאוד מסמפטת את הרופא שלי ומתרגשת לפני בואי אליו, אך שוב - הכל בפרופורציה ואני מוציאה אותו מראשי, הואיל וזה לא יוביל לשום מקום, הוא נשוי עם ילדים ואני נשואה, אמנם ללא ילדים, הוא הוזר לי בטיפולי פריון ולכן אני רואה אותו בתדירות גבוהה, אך צריך להיות חכם ולא לעשות שטויות "ודי לחכימא ברמיזא", עדיף שהוא ישאר לך בגדר פנטזיה. בהמשך לכל זה שירה, גם לי יש קטע מסויים דומה וכשאני מגיעה לרופא נשים שלי אני כאילו מעוניינת שיבדוק אותי ויראה אותי עירומה והכל בגדר פנטזיות, כי לעשות עמו משהו אני לא אעשה, הואיל ויש לי שכל בראשי ואני לא אפגע בחיי הזוגיות של שנינו. בלי שום קשר, אני חרמנית ומודעת לכך, כל גבר שנראה לי חתיך, אני "מפשיטה" אותו בעינייי, אני אוהבת סקס מאוד וזה מפחיד אותי, חוץ מיזה שאני פלרטטנית גדולה, אך המרחק בין לפלרטט ולעשות על בחורים פוזות לבין לבגוד - הינו מרחק שנות אור. יש לי בן זוג שאני מתה עליו, חתיך, מושלם, חכם, עושה סקס הכי טוב שיש ויש בינינו פתיחות נהדרת, אזי למה שאני אהרוס את הקשר? "איזהו חכם? הרואה את הנולד". אז למרות שאני אוהבת "לגרות" בחורים ולפלרטט עמם, אני בטוחה כי לעולם לא אבגוד ולא אעשה שטויות, ואיך אומרים: כלב נובח לא נושך. תשובתי לה: היי ליאת, כיון שפנית אליי אישית, זה לא יהיה מנומס שלא לענות לך. אם זה היה במסגרת דיון כללי בפורום, לא הייתי מגיבה או מתייחסת. זה שאת אוהבת לפלרטט, זה עוד לא עושה את זה לחיובי או לגיטימי בעיניי. בעיניי יש גבולות מאוד ברורים, למה שעושים עם בן-הזוג, ולמה שלא עושים עם אנשים אחרים. ואת לא מדברת על פנטזיה. את מדברת על התנהגות בוטה ומוחצנת מצידך. שעשויה גם להעמיד אנשים שאינם כמוך, במבוכה, ובצדק. ילדותיות היא בעיניי דבר נפלא. ובעיניי זה ילדותי אבל בצד השלילי שלה. ואני לא אוהבת אנשים שנובחים. מה לעשות, עניין אישי בלבד.

11/07/2005 | 15:53 | מאת: ליאת

מתוקה, א. אני לא אותה ליאת שאת מדברת, אז תתיחסי קצת בכבוד, הרי את יודעת שבאתר הזה כל אחד יכול לקרוא לעצמו בשם בדוי. ב. עם כבר בהטרדות מניות עסקינן ובכל מה שהעלת על הכתב בקשר להתקפה שלך אלי, שזה בעצם לא אלי כי אני לא אותה ליאת, אזי יש הפרדה מוחלטת בין עבודה לבין דברים אחרים. כשאדם צריך כסף, בפרט שהוא עם משפחה, אז הוא יעשה הכל כדי להתקבל לעבודה. יש הפרדה בין שני הדברים, אילו דברים שונים בעליל. מה שליאת הקודמת סיפרה, קראתי וזה סגנון החיים שלה שאני מכבדת, אך לא מסכימה... וחוץ מיזה אני מודעת לכך שיש לה בן זוג, לפי דבריה ויכול להיות, כמו שהיא אמרה, שהיא לעולם לא תבגוד, פשוט יש פתגם שאומר: "מים גנובים ימתקו" ויכול להיות שחרף העובדה שאסור לה לעשות מעשים לא יפים מחוץ לקשר שיש לה, אזי דווקא זה נראה יותר מושך. ושוב, לא בהכרח, שהיא תבגוד, כאמור. חוץ מיזה, אחזור והדגיש באותיות של קידוש לבנה: א נ י ל א א ו תה ל י א ת ש כ ת ב ה מ ק ו ד ם. מציעה לך לשקול את דברייך שנית. שיהיה לך יום נעים.

12/07/2005 | 08:23 | מאת: שירה

בוקר טוב לכולן. למרות שליאת התייחסה לדבריי והסבירה שהיא מסכימה עם מה שכתבתי - למעשה אני לא ממש חושבת שירדת לסוף דעתי, כי המשך דברייך הוא לחלוטין לא חופף לנקודת הראות שלי את הדברים. יתכן שלא הבנת את כוונת דבריי כפי שהתכוונתי אליהם אני. בכל אופן, המשפט הזה לגבי "כלב נובח לא נושך" תמיד שעשע אותי. כבעלת ניסיון רב בגידול וטיפול בבעלי חיים שנים ארוכות מאוד, אני יכולה להבטיח לך ליאת - - - אל תסמכי על זה לעולם. כלב נובח ועוד איך מסוגל לנשוך, ואף עושה זאת לעתים תכופות. אם אנחנו דווקא רוצים להישאר בתחום חיות הבית, המשפט שאני הייתי מציעה לך (ולכולנו) לאמץ בהקשר הזה של אתיקה מקצועית/בגידות או כל דבר אחר דומה, הוא משהו בנוסח: "מי שהולך לישון עם כלב במיטה, שלא יתפלא שהוא קם בבוקר עם פרעושים !" (וגם את זה אני אומרת מניסיון, לצערי.... :-) שיהיה יום נהדר לכולן.

12/07/2005 | 09:01 | מאת: ליאת

נועה'לה, קראתי את תגובתך לאותה ליאת שזאת לא אני בכלל ונוצר פה הרושם שזאת כאילו אני ואני מוכנה שיכפישו את שמי בפורום. אני לא עניתי לך אתמול אבל היום אני כן עונה, כי זה לא אתי בכלל מה שעשית. סה"כ זה פורום לדיבורים וניתן להינות בו ולא להתנגח אחת בשניה, ואם יש ביקורת היא יכולה להיות בונה, מה עוד שזאת לא אותה ליאת... שוב,חזרתי, חזור והבהר, אני לא אותה ליאת. הרי בנות פה משתמשות בסתם שמות בדויים. אזי קרה מקרה ויש שתי ליאת. אני את תשובתי עניתי לבחורה, אך כל מה שציטטת מהטקסט שכתבה הליאת האחרת, שכנראה ירדה מהפורום, הואיל ואני לא רואה שהיא מדברת עם אף אחת פה, אינו קשור אליי, אז אל תתקיפי, זה לא אתי. ושוב: אגיד לך "ברחל בתך הקטנה", זה לא קשור אלי. אני בחורה מכובדת, יש לי בן זוג, אני לא בוגדנית, ההיפך מהליאת שכתבה את הכתבה. ואולי הליאת הזאת זאת אותה בחורה שסיפרה על הרופא נשים שלה וכתבה את אותה גברת בשינוי אדרת והשתמשה בשם ליאת??? חשבת על זה??? ישנם צירופי מקרים. אזי, באמת עם כל הכבוד, אל תתקיפי סתם, זה לא מנומס ולא אתי... תחשבי על זה. שיהיה לך יום מקסים

11/07/2005 | 15:44 | מאת: ליאת - לניצוש

היי, שמחתי לתשובתך. את לא מבינה את חומרת העניין: א. ברגע שאת אומרת שאת נשואה הם שואלים האם את מתכננת ילדים (מה שאסור להם על פי חוק). התייעצתי עם עו"ד לענייני עבודה והוא אמר לי להקליט בטייפ מנהלים את תוכן השיחה. יש לי טייפ מנהלים אך לא עשיתי זאת, הואיל ואיני רוצה לסגור בפני דלתות, במידה ואגיש תביעה וזה יעורר סנסציה תקשורתית. ב. הם מטרידים מינית מילולית, לא מישום שאני משדרת כך. ונהפוך הוא, אני הולכת צנוע לראיונות עבודה ולא חושפת לא טפח ולא טפחיים, מתלבשת בהתאם. ג. דווקא נראה לי מוזר, הואיל וגם צורת ההתבטאות שלי היא מאוד גבוהה ואני מדברת עמם ברמה מעל הממוצע, שאולי אם אדבר עם אדם פחות משכיל הוא לא יבין את תוכן שיחתי (סליחה אם זה נשמע שחצני). אז עם כל זה, ואם זה שאני לא משדרת להם סקס, ולמרות שאני נראית אחלה... אני לא חושבת שכך צריך להתנהג. היה עו"ד אחד מאיזור הבורסה בר"ג בבניין הגבוה ביותר שם... שפשוט שאל אותי ללא כחל וסרק, האם אני חושבת שאני מסוגלת לבגוד בבעלי ועניתי לו שלא והוא שאל אותי ואמר במילים אלו: "לא שזה ענייני - אבל בעתיד נראה לך שתבגדי" וכמו כן, אמר: בעלך טוב אליך, קונה לך דברים, מפנק אותך"?! עניתי לו שהכל מצויין ביני לבין בעלי ושהבנתי את הקטע ושאני לא מוכנה שיתיחסו אלי בצורה כזאת וקמתי והלכתי. מה עוד, שמזכירתו נכנסה לחדר באותו הרגע של ראיון העבודה ושמתי לב שהיחסים ביניהם הם יותר מבוס ועובדת, קרי: היה נראה שיש ביניהם משהו. אז אולי יש כאלה שזה שיטתי אצלם להתחיל עם הבנות או המזכירות שלהם. ושוב, חלילה, אני לא מכלילה את כל עורכי הדין. יש כאלה שהם באמת בסדר עם המזכירה תודה ניצוש, אשמח להתכתב, יום נעים.