עבודה- מעבידים - הטרדה מינית - האישה כאובייקט מיני

דיון מתוך פורום  צמיחה אישית ונשית - מעגל נשים

11/07/2005 | 12:02 | מאת: ליאת

הסיפור שלי הינו כזה, עד לפני 4 שנים בערך עבדתי בלשכת עורכי הדין, כמו כן במשרד עורכי דין וכל הדברים בתחום הזה, הייתי מנהלת משרד + התעסקתי בהנה"ח. אחד העורכי דין, עורך דין סחיר, הטריד אותי מינית - מילולית - וגם קצת פיזית במשך כמעט שנה. אני ניסיתי להתחמק ממנו, אך בדרכים ערמומיות, הואיל וידעתי שאם אתנגד לו ולא אתן לו איזה כיוון של דלת שתיפתח מבחינתי אליו, אולי בעתיד, הוא יגרום לי לפיטורים. אחרי תקופה של 5 שנים הודעתי שאני מתחתנת. כמובן שפטרו אותי, בתירוצים מתירוצים שונים שלא היו לעניין, הואיל ועבדתי מצויין. מאז אני מחפשת עבודה. בהתחלה כתבתי שאני נשואה וכמעט לא נענו לקורות חיי, אשר עושים רושם בהחלט. אח"כ לא כתבתי מצב משפחתי וקראו לי להמון ראיונות עבודה. הבעיה היתה ששאלו אותי על נישואין ואני התחמקתי. כמו כן, כמעט בכל ראיון עבודה הבוס המראיין הטריד אותי מינית מבחינה מילולית (תזכורת: משרדי עורכי דין). כולם רצו לגשש האם אני ניתנת להשגה ואמרו לי שאני נראית להם בכל הפרמטרים, הואיל ואני נראית טוב, עובדת טוב, קורות חיי טובים וההמלצות שהם קבלו ממעסיקיי הקודמים היו טובות בעליל. כששידרתי שאני לא נותנת, הואיל ואני נשואה - לא קבלו אותי. לבסוף החלטתי לכתוב רווקה בקורות חיים. מייד פנו אלי מלא מעסיקים, ראיינו אותי וקבלו אותי במהירות, לא יאמן - באותו היום וזה הגיע למצב שאני הייתי צריכה לבחור היכן לעבוד, הואיל והייתי בהמון ראיונות וכולם קבלו אותי...הבנתי שהעורכי דין האלה רוצים מזכירה מזדיינת "סליחה על הביטוי". התחלתי לעבוד במקומות שונים וכמובן שזה תמיד הוביל להטרדה מינית, בההתחלה מילולית (שוב אני מזכירה שזה עורכי דין) אולי במקומות אחרים זה לא כך. בהמשך עבודתי, המצאתי משהו שאני פרודה, הואיל ולא יכולתי לשקר בקשר לנישואיי, כי צריך למלא טופס על מצב משפחתי. רציתי רק להגיד דבר אחד ואשמח אם תגיבו למה שנאמר לעיל: גברים רואים נשים כאובייקט מיני, לא אכפת להם, לפחות במשרדי עורכי דין, אם המזכירה טפשה או חכמה, העיקר שתיתן להם..... אני, שאני מחשיבה את עצמי ברת דעת (סליחה על השחצנות) סובבתי את העורכי דין האלה על האצבע שלי הקטנה, עם כל הכבוד שהם עורכי דין...נמאס נמאס ונמאס שמתייחסים כך אל נשים ובכל מקום כרטיס הביקור שלך זה אם את נותנת... ואם את נותנת את מתקדמת במקומות עבודה. אני יודעת את זה גם מסוג עבודתו של בעלי, כל מי שנותנת מתקדמת דרגה ומקבלת פריבילגיות.... כיום, עייפתי מלחפש עבודה ומלעסוק במניפולציות על מנת להתקבל לעבודה. בינתיים בעלי מפרנס ואני מנסה להיכנס להיריון על ידי טיפולי פריון, שגם שם, לא הכי הולך לי, לדאבוני. למרות שיש לי רופא נשים מהדור הצעיר, גזעי וחמוד.... אך מה זה עוזר לי? אשמח לתגובות ולהתכתב בכיף על המון נושאים, יש לי נסין חיים עתיר... צ'או... ליאת

11/07/2005 | 17:07 | מאת:

היי ליאת את תחילת דרכי בעולם העבודה עשיתי בבית המשפט ובמשרדי עורכי דין - קלדנית, פקידה, מזכירה, מנהלת משרד... מה לא. מה אגיד לך עורכי דין הם באמת עם בפני עצמו אבל למען האמת מעולם לא נתקלתי בהטרדה מינית מכל סוג שהוא. דווקא במקום אחר שעבדתי - רחוק מאוד מעריכת דין - נתקלתי בנושא הזה. הטרדה מינית.. אוף. ממש לא נעים. לא נעים בכלל שאדם ולא משנה מה הוא עושה בחייו, חושב שהוא חופשי יכול לגשת לאדם אחר ולהציע לו הצעות מגונות. במקרה שלי פניתי לבוס שלי שטיפל בכך במלוא הרצינות ובא לציון גואל. האם ניסית לדבר על כך עם מישהו מהמשרד ? לא אשכח את אותו משרד בו עבדתי - קבלנים ידועים מאוד - שמזכירת המנכל שם היתה ממש סגנית של אלוהים. כל המשרד דיבר על כך שהיא והמנכל בקשרים מעבר... אני לא יודעת. אולי התמימות שלי נתנה לי לראות שהיא בעצם עובדת מצוינת... אבל לכי תדעי מה קורה בחדרי חדרים...

11/07/2005 | 17:56 | מאת: ליאת - לאסנת בן ברוך

היי אסנת, שמחה שחזרת אלי, ניסיתי, גם ניסיתי לדבר עם הבוס שלי, דאז (כבר עזבתי שם) לגבי העו"ד השכיר שעובד במשרדו ומטריד אותי מינית ואת יודעת מה הוא ענה לי? זה טבעי שיש מתח מיני בין אנשים, את צריכה לדעת להתמודד עם זה... וזה ממש לא נעים, הדיבורים הפרובוקטיביים, הנגיעות פה ושם. למרות שאמרתי לאותו עו"ד שהציק לי שיפסיק ושאני לא מעוניינת והוא כעו"ד אמור לדעת על התוצאות שהוא יכול לשאת בהן אם ימשיך כך... אך הוא לא הרפה ובסוף עזבתי, מה עוד שהכרתי את בן זוגי (היום בעלי) והוא נתן לי את כל הלגיטימציה לעזוב, כי לפני זה הרגשתי כאילו כנועה. טוב, סוף טוב הכל טוב... לעת עתה איני עובדת... בינתיים אין את הבעיות האלו. ביי, כל טוב ויום טוב.