תרגיל בצבעים - ניסיון

דיון מתוך פורום  צמיחה אישית ונשית - מעגל נשים

30/06/2005 | 10:18 | מאת:

בוקר של אור לכולנו מאז ומתמיד הצבעים משכו אותי עד מאוד. קרוב לשנתיים שאני לומדת את תורת הצבעים מהיבטים שונים וכעת אני מנסה לבדוק דבר מה. לפניכן שבעה צבעים... בחרו אינטואיטיבית צבע אחד בלבד: איזה מן הצבעים מושך אתכן, גורם לכן להגיד זה הצבע שלי ! איזה מן הצבעים מרתיע אתכן, גורם לכן לחוש, שלא בנוח. אדום כתום צהוב ורוד כחול סגול לבן

30/06/2005 | 11:04 | מאת: אני ואני

סגול מרתיע ,כחול - מרגיע

30/06/2005 | 13:20 | מאת:

הניסיון שאני עושה הוא למעשה להבין האם משיכה/רתיעה של אדם לצבעים מסוימים גם מעידה על אופיו, דרכו וכו'... אני מעתיקה לך ממחברתי סיכומים (הילה, צ'אקרה, מיתוסים ועוד( על שני הצבעים הללו. אשמח לקרוא את תגובתך לפירוט. האם את אכן מתחברת לכך. סגול - צבעה של העין השלישית, הצ'אקרה השישית וכן לצ'אקרה השביעית, הכתר. מייצג אינטואיציה, אומנות, יצירתיות, יכולת על חושית, אמונה, דמיון, אי גשמיות. הסגול נותן השראה, פותח מבחינה רוחנית ומחזקת יכולת למדיטציה. מהיבט פיזי – הפחתה במשקל, עירור הטחול, הגברת יצירת כדוריות דם לבנות, עצירת שלשולים וטיהור דם. סגול מאוזן בהילה – אינטואיציה חזקה, רוחניות ויכולת רוחנית, יצירתיות, מסירות, אידיאליזם, גישה רגועה, צורת חיים של מדיטציה, שלווה, יכולת השתנות והתפתחות טובה. סגול לא מאוזן בהילה – קנאות דתית, חוסר צדק, אובססיביות, חוסר סבלנות לאחרים, שימוש בכוח שלישי ובמאגיה שחורה, אמונה בעונש וענישה, אימפוטנציה. צבע מלכותי ונעלה. מייצג כוח מקודש, צדק, אמת, מתינות, אינטואיציה, אומנות, יצירתיות, יכולת על חושית, אמונה, דמיון, אי גשמיות, השראה, רוחניות, על חושי, קליטת מסרים רוחניים, מסירות, אידיאליזם, גישה רגועה, מדיטציה ושלווה, יכולת שינוי והתפתחות. גאוה, קנאה דתית, חוסר צדק, אובססיביות, חוסר סובלנות לשונה/אחר, שימוש בכח שלילי ומאגיה שחורה, אמונה בעונש וענישה. צבע מקודש בטקסים לאלוהיות העולם התחתון. רומי – צבע יופיטר. נצרות – כוח מקודש ומלכותי, סמל האל כאב המייצג אמת אמונה וענווה. קבלה – ספירת יסוד. צ'אקרה שישית, העין השלישית וצ'אקרת הכתר, השביעית. סגול בהיר הנוטה לכחול מסמל תבונה, ידע, מסירות דתית, ענווה אך גם עצב, צער, אבלות, נוסטלגיה ואת גיל הזקנה. נצרות – ערפול, עצב, צום ואמת. לבנדר, סגול לילך, סגול בהיר ועדין מסמל יכולת מיסטית, כישוף חיובי, עומק מחשבה, מקושר לפיות אך גם להתנתקות מן הקרקע, חלימה בהקיץ וריחוף. כחול - צבעה של הצ'אקרה החמישית, הגרון. מסמלת התכנסות פנימה, קרירות, אמת, מסירות וחכמה, מנוחה, התחדשות ותחיה מחודשת, טוהר, רוגע ושינה. יש לו השפעה מרגיעה ביותר המיטיבה על מערכת העצבים, מסייע בטיפול בבעיות שונות אשר בסיסן הוא תפקוד עצבי לקוי. מסייע בהורדת לחץ דם, האטת קצב הלב, עוזר לחיזוק וכיווץ רקמות, האטת התפתחות גידולים. נחשב לצבע מדיטציה והתפתחות רוחנית, אינטואיציה ומידות מוסריות/רוחניות נעלות. הוא מסייע גם בפיתוח כוחות ביטוי ויצירה כצבעה של צ'אקרת הגרון. מבחינה פיזית – תאי עצב, מוח חוט שדרה, עור, שיער. בתרפיית צבעים – בעיות נשימה ודלקות גרון, הורדת חום ודלקות, טיפול בחבלות וכוויות, הפרעות חושיות ורגשיות. הצבע הכחול חשוב במיוחד לטיפול במחלות נשים, כאבי מחזור ובעיות גיל המעבר. מבחינה נפשית משתמשים בו להשגת רגיעה ושחרור ממתחים, בעיות נדודי שינה, פיתוח הבנה רוחנית ואמונה. שימוש מוגזם בכחול גורם לעייפות ודכאון. אוירה כחולה עשויה לסייע לאנשים חמי מזג להירגע ולחוש שלווה. צבע כחול מאוזן בהילה – אהבה, חכמה, אמון, אמת, איזון פנימי, כנות, אמינות, נימוס, מנוחה, מרכוז, ביטחון, שלווה, סבלנות, סלחנות, שיתוף פעולה, רגישות, ראיה נכונה של דברים, אמונה, שקט פנימי, שתקנות, מסירות ומודעות לאלוהי. צבע כחול לא מאוזן בהילה – איפוק מוגזם, חוסר מעורבות, בידוד והתבודדות, פחדים, חרדות, דיכאון, עצבות, פסיביות, חוסר ענין, קרירות ורחמים עצמים. כחול בהיר בהילה – רכות, משיכה לדת, אמונה, מסירות לרעיונות ואמונות, שמרנות ואף בדידות מבחירה.

30/06/2005 | 11:31 | מאת: נוע?ה

אין לי ה"צבע שלי", אבל אני אוהבת כתום. אין לי צבע מסוים שמרתיע אותי. מרתיעים אותי דברים מסוימים, אבל צבעים, לא. מעניין מה אומרת תורת הצבעים.

30/06/2005 | 13:22 | מאת:

מעתיקה לך ממחברתי סיכומים על הצבע הכתום. מעניין אותי לדעת האם את כחובבת הצבע הכתום מוצאת את עצמך מתחברת למה שכתוב כאן. אני מנסה למעשה להבין את השייכות של בחירתנו בצבעים לאישיות וכו' מעבר להילות והצ'אקרות. כתום - צבעה של הצ'אקרה השניה, המין. מורכב מערבוב של אדום וצהוב, צבע חם כמו האדום ועל כן ניחן ביכולת לעורר ולהמריץ. צבע זה מסמל חמימות, אינטליגנציה אקטיבית, ביטחון עצמי, עליצות, אושר, שמחת ביטוי, מעורר שמחה, מסייע בהשגת ביטחון עצמי, מסייע למיצוי כושר השכל ולשמור על מרץ. לצבע הכתום השפעה מרגיעה. מבחינה פיזית יש לו יכולת עירור עדינה, תומך במחזור הדם. גוף האדם – טחול, לבלב, מערכת העיכול, כליות. משמש לטיפול באסטמה, ברונכיט, בעיות נשימה, בעיות קיבה, כאבי פרקים, בעיות סידן, בעיות נשים, התכווצות שרירים, מחזק את חילוף החומרים בגוף. מבחינה נפשית מסייע הכתום במצבי עצב ודכאון. הוא מעורר שמחה ועליצות – בעיקר במצבים של חוסר ענין בחיים. מסיר חוסר ביטחון עצמי, מתקן חוסר במרץ ולהט. מחזק את הגוף האתרי ומקדם בריאות באופן כללי. כתום מאוזן בהילה – מחשבה אנאליטית, יכולת ליישם אינטלקט, יכולת המצאה, שפע רעיונות, ביטחון עצמי, כשרון שכלי, מוטיבציה גבוהה, יכולת ריפוי, יכולת תקשורת עצמית ובין אישית, שגשוג. כתום לא מאוזן בהילה – בורות, אגרסיביות, שאפתנות מוגזמת, חשיבה תחרותית. כתום נוטה לאדום – תשוקה, הנאה, צורך בפעילות, אידיאליזם, גאווה, התרברבות. כתום נוטה לצהוב – אינטלקט חד וחריף, ביטחון עצמי גבוה, חריצות, שקדנות, יכולת טובה לשימוש באינטלקט למטרות מעשיות.

30/06/2005 | 12:03 | מאת: שירה

בוקר טוב אסנת. השאלה מעניינת אבל קצת מורכבת מדי עבורי... ראשית, כי חסרים ברשימה שלך צבעי האדמה (כל גווני החום שאני אוהבת מאוד, וכן צבע הצמחיה מעל לאותה אדמה, שגם הוא חסר משום מה... ?) וגם מפני שלאחרונה חלה תופעה מצערת לצערי, ואנשים מהקשת הפוליטית לקחו לנו צבעים מתוך קשת הצבעים והפכו אותם לשלהם.... וכך צבעים שאהבתי בעבר - גורמים לי לתחושה לא נוחה בהווה, וזה אכן מצער. אני מקווה שתגלי לנו אחר-כך מה מביע כל צבע ... :-)

30/06/2005 | 13:25 | מאת:

כפי שכתבתי אני מנסה לגלות קשר בין הבחירה האינטואיטיבית שלנו בצבע לאישיות שלנו. יש את הצבעים בהילות ובצ'אקרות אך אני מנסה לגלות דבר מה נוסף. והנה צבעי אדמה עבורך... אשמח לקרוא את תגובתך. האם את מתחברת לפירוט ? אגב, על הצבע הכתום בלי כל קשר פוליטי כתבתי בתגובתי לנועה. ח ו ם צבע האדמה. יציבות, ענווה, שפלות רוח. בתרבות הסינית – אדמה. בתרבות הנוצרית – מחד מוות רוחני ומאידך מוות כלפי עולם חומרי (שוב סמל בצבע הגלימות של הנזירים). בהינדואיזם – מחוז צפוני. י ר ו ק צבע הטבע, ממלכת הצומח, קשור לחושים הפיזיים. הרמוניה, איזון, נעורים, רעננות, צמיחה, תקווה, פוריות, סימפטיה והסתגלות. צבע האביב ומייצג את המחזוריות ההרמונית בטבע, צמיחה והתחדשות. ירוק מסמל יכולת לקבל דברים כפי שהם, שפע, השתנות, יצירה מחדש, שלום, שגשוג. יש לו משמעות מיסטית של איחוד וחיבור. משלב בין האור הקר של כחול האינטלקט לבין אור השמש החם של הצהוב. מסמל רגשות ואיזון בין שכל ורגש. נחשב לצבעה של הקנאה – ירוקת העין. בסימבוליזם ירוק כהה משמש כצבע של מוות וסיום. הירוק מסמל תמימות, חוסר ניסיון ואף טיפשות. באלכימיה הירוק הוא סמל לתחילת העבודה הגדולה, תחילת השינוי. בבודהיזם – ירוק בהיר, אביבי, מסמל חיים וירוק כהה מסמל מוות. קלטית – צבעה של אלת האדמה. נצרות – ירוק בהיר מסמל חיי נצח, תקווה, צמיחת רוח הקודש באדם, ניצחון האביב על החורף, חיים על המוות, חניכה. בימי הביניים נחשב לצבעו של השילוש הקדוש. הירוק כהה מזוהה עם השטן, רוע ומוות. באיסלאם הירוק הוא צבע מקודש. בתרבות הסינית – משמעות כמו של הכחול. מסמל עץ ומים, מזרח, אביב. בקבלה – ירוק הנוטה לכחול מקושר לספירת יסוד ויש הרואים את ספירת נצח. ועוד על ירוק הצבע הטבעי הירוק הינו צבע מאזן ומחבר בין שני הקטבים ונחשב לצבע טבעי. ירוק צבע זה מורכב מצבע חם – צהוב, וצבע קר – כחול ונחשב לצבע טבעי. הירוק הינו הצבע העיקרי של צ'אקרת הלב (נוסף עם הורוד). הוא נחשב לצבע של בריאות ומשתמשים בו כל בעיה למעט סרטן (הירוק מעודד צמיחה ויכול לגרום לצמיחה של גידולים ממאירים קיימים). הירוק מייצג נעורים, רעננות, צמיחה, אנרגטיות, איזון, תקווה וצמיחה. הוא צבעו של החנקן היסוד המהווה את המרכיב העיקרי של האטמוספירה וחיוני להתהוות עצמות, שרירים ושאר רקמות. הוא נחשב לצבע ריפוי ומעורר צמיחה וחיים, מאזן גוף ונפש, מרגיע, מחזק, מסייע להתגבר על מכשולים, פותח דרך חדשה ומסמל הרמוניה ואיזון. הצבע הירוק מהווה חיבור מאזן בין צבעים חמים ממריצים ומעוררים לבין צבעים קרים מרגיעים. הוא מסייע לאיזון אנרגיות ולהגיע למבנה חדש ובריא. הוא מסמל את הטבע ומייצג את המחזוריות ההרמונית בטבע, את הצמיחה וההתחדשות. יש לו השפעה מרגיעה על מערכת העצבים, משכך כאבים ומרגיע גירויים. מבחינה פיזית – שרירים, עצמות, ריאות, בעיות לב, בעיות מערכת הדם, מאזן לחץ דם ובעל השפעה מעודדת על כלי הדם בכלל. הוא מחזק את הגוף ביחוד לאחר מחלה או פגיעה, מסייע לקליטת חמצן טובה יותר בגוף. ירוק מאוזן בהילה – תקוה, צמיחה, קבלת דברים כמות שהם, השתנות, יצירה מחדש, אחדות ואיזון הגוף, הנפש והרוח, תקשורת טובה, התחברות והבנת הטבע, אהבה אוניברסלית, יכולת להצליח במקצועות טיפוליים, מקצועות במה, גינון וחקלאות. ירוק לא מאוזן בהילה – קנאה, צרות עין פסימיות, חוסר סיפוק, התנגדות למהלך הטבעי של החיים, מלאכותיות, רגשנות יתר. ירוק צהוב בהילה – סימפטיה לזולת, יכולת מחילה, רחמנות, תקשורת טובה, כנות ואהבת שלום. ירוק כהה בהילה – יכולת ביטוי טובה, ייצוג עצמי, הסתגלות, חיוניות אך גם חומריות, הונאה וערמומיות.

30/06/2005 | 20:33 | מאת: JOLE

זה הצבע שלי- צמודים מאד הכתום והכחול- אף אחד מהם לא מוכן לוותר. לא נוח לי- עם ורוד

01/07/2005 | 10:45 | מאת:

כעיקרון כאשר יש לך שני צבעים מובילים - תקראי את שני הפירוטים שנתתי כאן ותבחני עם עצמך. מה מתאים לך יותר, עם מה את מזדהה יותר (ממליצה לבדוק בעיקר בהיבט השלילי כי יותר קל להתחבר לחיובי דווקא). ולגבי הורוד... מעניין. ראי על הורוד ואשמח לקרוא את תגובתך צבעה של צ'אקרת הלב, הצ'אקרה הרביעית. הצבע הורוד הינו ערבוב של לבן ואדום ויש לו יכולת ריפוי טובות. הורוד הוא צבע של ריפוי ואהבה קוסמית. מעורר חיבה, אהבה ורצון לתת, בעל השפעה מחממת ועוטפת על הנפש ומסייע בחידוש נעורים. מומלץ בטיפול במצבים של חוסר אהבה עצמית, תחושת בדידות וחוסר אהבה. לא מומלץ לטפל באנשים עצבנים או מהירי חימה. בצבע ההילה יעיד הורוד על רגישות, רגשנות, נשיות, כמיהה, רכות ולעתים אף רגשנות יתר.

02/07/2005 | 22:55 | מאת: אילנית

היי אסנת, נוח לי עם ורוד והצהוב קצת מפריע... אילנית

03/07/2005 | 09:04 | מאת:

בוקר אור אילנית על הצבע הורוד כבר כתבתי בתגובתי לאחת הבנות ואת מוזמנת לקרוא ולהגיב. הנה הצבע הצהוב צבע אור השמש, קלילות, עליצות, אמונה וטוב לב, אינטלקט ודעת, יכולת ארגון, משמעת, אישיות, כנות, הרמוניה, דיפלומטיות. עקשנות, ביקורתיות, סקפטיות, שליטה מוגזמת ברגשות, ציניות, אגואיזם, עצלנות, חוסר סבלנות ויגון. צהוב כהה כצבע העקרב הצהוב מופיע לרוב במשמעות שלילית של בגידה, קנאה, חשאיות, חוסר נאמנות. בטבע צהוב ושחור מופיעים על גופם של בעלי חיים כאות אזהרה והפחדה. אינדיאנים – שמש שוקע, מזרח. בודהיזם – התגברות על תשוקות או הטהרות, ענווה. סינים – אדמה, מרכז, יסוד מתכת. הינדואיזם – אור, חיים, אמת, מערב. קבלה – ספירת תפארת. נוצרים – מוזהר, קדושה, שמימיות, אמת גלויה. צהוב חיוור מסמל בוגדנות, הטעיה, כפירה, יהודה איש קריות, יהודים. צ'אקרה שלישית – מקלעת השמש – אישיות, עצמאות ואגו. צבעה של הצ'אקרה השלישית, מקלעת השמש. מעורר אינטלקט, זיכרון, מצב רוח טוב, קלילות ועליצות. צבע מנחם ומחיה מאפיין יכולת ארגון, משמעת, אישיות ואגו. צבע זה מעורר עצבים מוטוריים ואת אנרגית השרירים. הצבע הצהוב מורכב מאדום וירוק ומשמש לעירור אנרגית האדום ולחידוש ועירור הירוק. גוף האדם – מערכת העצבים, מוח, כבד, כיס המרה, קיבה, מעדי דק וגס, ריאות, בלוטת הפרוסטטה. מטפל בבעיות פסיכולוגיות – דיכאון, מלנכוליה, תשישות נפשית, חוסר ריכוז. טוב לטיפול במערכת העיקול, מערכת העצבים. מסייע ביצירת הורמונים, מסייע במצבי חוסר איזון של בלוטת התריס, מעורר כבד וכליות, מיטיב עם המעי, הטחול, הקיבה ושלפוחית השתן. מעורר ניקוי הכבד. כן מסייע בבעיות של זיכרון חלש, מסייע לשמירה וטיפול בעור. מחזק את מערכת העיכול, מעורר מיצי עיכול וזרימת נוזלי הלימפה, מחזק את מערכת העצבים ומטהר את הדם. צהוב מאוזן בהילה – אינטלקט גבוה, אישיות חזקה, יכולת ארגון, משמעת, ידע, כנות, הרמוניה, יכולת למידה מפותחת, מחשבה קרייריסטית יכולת עסקית ודיפלומטית. צהוב לא מאוזן בהילה – עקשנות, ביקורתיות, סקפטיות, שליטה מוגזמת ברגשות, ציניות, אגואיזם, בורות, עצלנות, חוסר סובלנות ויגון. צהוב בהיר – פתיחות, רוגע, אישיות חזקה, רעננות, בהירות מחשבה. אוקר – צהוב נוטה לחום – יציבות, ממשיות, חסכנות עד קמצנות, מתחים, משטר, שליטה, משמעת יתר ואגואיזם. אשמח מאוד לקרוא את תגובתך... כאמור אני מנסה להבין כאן משהו על הצבעים. שיהא שבוע נפלא אסנת :)

03/07/2005 | 20:21 | מאת: דגנית

שאלה מעניינת.. הטעם שלי בצבעים השתנה במיליון מעלות... בהודו. בהתחלה לבשתי רק בגדים בצבעים אחידים, בלי הדפסים.. בלי פסים... משעממים! לא אוהבת ללבוש שחור. בהודו מצאתי את עצמי לובשת בעיקר... חולצות אדומות, בורדו, ורוד... קונה מכנסיים בצבע כתום... לארץ חזרתי עם ערמת בגדים צבעוניים... כייף!!! בעיקרון מתחברת לסגול ולכחול, לא אוהבת שחור - מרגישה שבולע אנרגיה. אוהבת לבן.. אבל לא לובשת לבן, מרגישה חיוורת... וכך גם בתמונות.. שבוע נפלא, דגנית